Hlavní obsah

OBRAZEM: Finalisté Ligy mistrů si vyzkoušeli zelený pažit ve Wembley, hýřili dobrou náladou

Londýn

Fotbalisté Bayernu Mnichov a Borussie Dortmund si v pátečních podvečerních hodinách poprvé osahali trávník londýnského stadiónu ve Wembley. V kolébce fotbalu sehraje většina hráčů jeden ze svých nejdůležitějších zápasů kariéry - finále Ligy mistrů. Jen pár hodin před velkolepým utkáním, které začíná v sobotu od 20:45 hodin, byli fotbalisté i trenéři obou německých klubů dobře naladěni.

Foto: Eddie Keogh, Reuters

Fotbalisté Bayernu Mnichov si poprvé zatrénovali na londýnském stadiónu Wembley, dějišti finále Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Bavorský celek je v zápase mírným favoritem, letos totiž prožívá skvělou sezónu a potřetí během posledních čtyř let je ve finále elitní evropské klubové soutěže. V roce 2010 ale prohrál 0:2 s Interem Milán a loni nestačil na Chelsea, které podlehl až po penaltovém rozstřelu. Napotřetí už nechtějí svěřenci Juppa Heynckese smutnit, naopak věří v pátý zisk ušatého poháru v klubové historii.

Borussia Dortmund se prozatím radovala z výhry v Lize mistrů jednou, když v roce 1997 zdolala ještě na Olympijském stadiónu v Mnichově Juventus Turín 3:1. Svěřenci Jürgena Kloppa prohráli v letošním ročníku milionářské soutěže až svůj v pořadí dvanáctý a druhý semifinálový zápas s Realem Madrid, na jejich účasti ve finále to ale nic nezměnilo.

Který ze dvojice německých týmů nakonec bude slavit vítězství v Lize mistrů? Finále má výkop v 20:45 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Na Sport.cz budete moci sledovat podrobnou on-line reportáž.

Kdo vyhraje Ligu mistrů 2012/13?
Bayern Mnichov
50,4 %
Borussia Dortmund
49,6 %
Celkem hlasovalo 35799 čtenářů.

Reklama

Související témata: