Hlavní obsah

Nejvíc peněz za minulý ročník Ligy mistrů dostal čtvrtfinalista Juventus

Nyon

Nejvíc peněz v minulém ročníku Ligy mistrů od UEFA dostali fotbalisté Juventusu. Přestože turínský klub vypadl ve čtvrtfinále s pozdějším vítězem Bayernem Mnichov, přišel si na odměnách a bonusech na 65,3 miliónu eur (asi 1,7 miliardy korun).

Foto: Sport.cz

Obránce Juventusu Leonardo Bonucci

Článek

Bayern dostal podle informací UEFA 55 miliónů eur, zatímco poražený finalista Borussia Dortmund si vydělal 54,16 miliónu. AC Milán si přišlo na 51,4 miliónu, Real Madrid získal 48,4, Barcelona 45,5, Paris St. Germain 44,7 a Manchester United 35,5 miliónu.

Juventusu do čela finančního pořadí pomohl zejména zisk z podílu na italských vysílacích právech, který činil téměř 45 miliónů eur. Celkem UEFA mezi 32 klubů, které postoupily do hlavní fáze prestižní soutěže, rozdala 904,6 miliónu (asi 23,5 miliardy korun).

O poznání méně - 209 miliónů - rozdala unie mezi 56 klubů v Evropské lize. Viktoria Plzeň si postupem do osmifinále vydělala 3,3 miliónu eur a pražská Sparta, která vypadla o kolo dřív s pozdějším vítězem Chelsea, dostala 2,5 miliónu.

Na nejvyšší částku si přišel přemožitel Plzně Fenerbahce, které od UEFA dostalo 11,2 miliónu. Až za tureckým celkem skončil šampión Chelsea (10,7), zatímco poražený finalista Benfika Lisabon dostala "jen" 5,8 miliónu.

Reklama

Související témata: