Hlavní obsah

Na Guardiolu se mě neptejte, prskal Mourinho. Čech po Praze spoluhráče zatím neprovádí

Praha
Aktualizováno

Velký duel se blíží, Praha je od čtvrtka na dva dny centrem fotbalové Evropy. Hráči Bayernu Mnichov i Chelsea přiletěli, aby si domů odvezli Superpohár. Pro brankáře Petra Čecha je výzva o to větší, že bude chytat doma. Navíc na stejném stadiónu, kde se postaví do branky i za týden v dresu národního týmu proti Arménii. „Ještě nikdy se mi nestalo, abych byl v Praze na neutrálním hřišti. To je pro mě trochu zvláštní, uvidíme, jak to bude vypadat na hřišti,“ usmíval se gólman Chelsea před tréninkem v Edenu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Chelsea José Mourinho během předzápasového tréninku před utkáním UEFA Superpoháru mezi Chelsea a Bayernem Mnichov.

Článek
Fotogalerie

Bayern je jako rozjetý vítěz Ligy mistrů mírný favorit. Jenže v předminulé sezóně byl favorizován ještě víc – a stejně finále Ligy mistrů na domácím hřišti právě s Blues prohrál...

„Chelsea hraje všechny soutěže proto, aby je vyhrála. Tehdy jsme porazili Bayern u nich doma a nikdo to nečekal, bylo to něco neuvěřitelného. A v minulé sezóně také, poprvé jsme okusili Evropskou ligu a hned ji vyhráli," připomíná Čech.

„Loni jsme Superpohár proti Atlétiku Madrid nezvládli. Jsme pyšní, že přišla nová šance pohár vyhrát. Je tu nový trenér, snad se to nebude opakovat," věří Čech.

Po příletu toho moc nestihl. „Nebyl čas spoluhráčům ukazovat Prahu. A ani nebude, důležitý je zápas, ne aby kluci něco viděli," usmíval se Čech.

Kouč Blues José Mourinho musel i v Edenu hned vysvětlovat, proč má tak bídnou bilanci se svým protějškem Pepem Guardiolou, s nímž se nemají v lásce. „Není to o mně a Pepovi, je to Superpohár. Ptejte se na Chelsea," prskal portugalský kouč.

Sílu soupeře nicméně ctí. „Bayern je kompaktní tým, vše v něm do sebe zapadá. Je to nejlepší mužstvo, jaké kdy Bayern měl. V minulé sezóně získal tři trofeje, to dokáže jen opravdu velký tým," vyzdvihl Mourinho.

Učím se i od Mourinha, opáčil Guardiola

Hodinu a půl po Mourinhovi napochodoval ke zpovědi druhý „Pepík". A Guardiola se projevil jako mnohem mírnější a rozvážnější kouč než živel Mourinho.

„O trenéry nejde, ale o hráče a fanoušky na celém světě, kteří se těší na utkání mezi úžasnými týmy. Mourinho je elitní trenér a musíme se učit od všech, což platí i o něm. Budu se snažit v Praze vyhrát - a on bude dělat to samé," usmíval se Pep Guardiola, kouč Bayernu.

Mnichovský velkoklub má čtvrtý pokus. Zatím ani jednou evropský Superpohár nezískal. Jak důležitý pro něj je, ukázal i úterní bundesligový duel ve Freiburgu. Tam odpočívalo pět hráčů i za cenu remízy 1:1.

„Pro nás ztrátu dvou bodů, ale ještě to v lize nic neznamená. Chceme jednoznačně Superpohár. Nikdy jsme ho ještě nevyhráli, chceme ho přivézt do Mnichova," přiznal kapitán Philipp Lahm.

Superpohár se hraje v pátek od 20:45, přímý přenos vysílá ČT Sport, on-line přenos na Sport.cz.

Kdo vyhraje v pátek Superpohár?
Bayern Mnichov
47,9 %
Chelsea
52,1 %
Celkem hlasovalo 7918 čtenářů.

Reklama

Související témata: