Hlavní obsah

Plzeň je blízko, můžeme tam dojet autobusem, mnou si ruce v Bayernu

Monako

Papírové předpoklady v základní skupině D Ligy mistrů jsou po čtvrtečním losu jasné. Do další fáze milionářské soutěže by měly postoupit Bayern Mnichov a anglický velkoklub Manchester City. Ale ani ruský CSKA Moskva a plzeňská Viktoria nebudou chtít prodat kůži lacino a o své místo na slunci se poperou. Čestného prezidenta bavorského celku France Beckenbauera těší, že Plzeň je od Mnichova jen pár hodin cesty.

Foto: Petr Josek, Reuters

Fotbalisty Bayernu Mnichov těší, že to do Plzně nemají daleko.

Článek

„Výhodou je, že jsme dostali Plzeň, která je jen nedaleko od nás a budeme tam moci jet autobusem. Očekávám, že dál postoupí Bayern a Manchester," prohlásil Beckenbauer po losu, ale svoje hráče varoval: „Nejdůležitější bude nepodcenit žádného ze soupeřů."

Podle předsedy Bayernu Karla-Heinze Rummeniggeho jsou hlavními rivaly bundesligového mistra fotbalisté z Ruska a Anglie. „Už dříve jsem tušil, že to nebude jednoduché. Manchester City a CSKA Moskva jsou soupeři, ke kterým musíme přistoupit velmi seriózně. Nemůžeme je podcenit. Rozhodně nemáme postup předem jistý," prohlásil.

Jsme Bayern, musíme postoupit

To samotní hráči mají z Plzně větší respekt. Například brankář Manuel Neuer tuší, že plodná plzeňská ofenziva by mohla potrápit i jeho. „Skupina se zdá lehčí, než ve skutečnosti je. Plzeň i CSKA jsou nebezpečné týmy," prohlásil gólman, jenž se stejně jako jeho spoluhráči dnes večer představí v Edenu během Superpoháru v zápase proti Chelsea. „Ale jsme Bayern a musíme za každou cenu postoupit," dodal.

Ani kapitán Philipp Lahm neopomněl to, že v zápasech s na první pohled slabšími soupeři mohou někteří hráči zápas vypustit. „Plzeň a CSKA nesmíme za žádnou cenu podcenit," varoval pravý obránce. „Manchester City je nejznámější jméno. Ale je úplně jedno, proti komu hrajeme. Jsme obhájci titulu a do každého utkání jdeme jako favorit," dodal.

Na souboj s Manchesterem City se těší bývalý hráč Citizens Jereome Boateng. „Manchester City znám dobře, protože jsem tam hrál. Těším se na známé tváře. Ostatní týmy jsou pro mě neznámou, ale musejí mít velkou kvalitu, když hrají Ligu mistrů. Náš cíl je ale každopádně postoupit," je jasné čtyřiadvacetiletému obránci. Na postup myslí také Thomas Müller: „Na první pohled se to zdá jako hratelná skupina. Manchester bude těžký protivník a očekávám, že s námi postoupí dál."

Postoupí Plzeň do jarní fáze evropských pohárů?
Ano, ve skupině skončí na prvním nebo druhém místě
15,4 %
Viktoria bude třetí a dostane se do play off Evropské ligy
55,4 %
Plzeň skončí poslední, soupeři jsou nad její síly
29,2 %
Celkem hlasovalo 78459 čtenářů.

Reklama

Související témata: