Hlavní obsah

Dělal v Edenu společnost Abramovičovi či Jágrovi, v Chelsea ale chce Kalas hlavně hrát

Praha

Armáda bodyguardů doprovodila do hlediště miliardáře Romana Abramoviče, majitele Chelsea. Na tribuně v Edenu nechyběl ani hokejový bůh Jaromír Jágr a další osobnosti. Společnost jim dělal také mladý fotbalový reprezentant Tomáš Kalas. Kvůli zranění přišel o start sezóny, na Superpohár s Bayernem Mnichov se musel v Praze jen dívat. Neztrácí však naději, že si v dresu Blues zase brzy zahraje.

Foto: Facebook

Tomáš Kalas (uprostřed) během tréninku Chelsea.

Článek
Fotogalerie

Raději by byl na ploše nebo aspoň na lavičce, to se ví. Na bitvu fotbalových gigantů rozhodně nekoukal s otevřenou pusou.

„Pěkný zážitek, poprvé jsem v nové roli vyrazil se spoluhráči z Chelsea na výjezd. Nejsem už ale v takovém věku a na takové úrovni, abych z toho měl jenom zážitek. Co nejdřív chci zasáhnout do zápasů. Snad se už brzy uzdravím a budu moci být součástí týmu na hřišti a ne jenom v kabině a v hledišti," konstatoval Kalas cílevědomě.

Superpohár skončil pro Chelsea trpce. O deseti dostala v nastavení prodloužení gól na 2:2 a v rozstřelu jí Bayern trofej vyrval. „Hrozné nervy, ostatně jako při každém prodloužení a rozstřelu. Těsné vedení jsme bohužel neudrželi," litoval obránce.

Zklamání rychle opadne

Nálada v kabině byla pod psa. „Velký smutek, kluci ho v Superpoháru zažili podruhé. A ke všemu na penalty, to mrzí. Ale všichni jsou takoví profesionálové, že si to s sebou nevezmou a za chvíli to z nich opadne. Rychle se soustředí na reprezentaci a po ní na další klubové zápasy," líčil Kalas.

Do klubového autobusu zamířil bez medaile pro poražený tým. „Možná nějaké zbyly, ale my, co jsme byli na tribuně a neseděli ani na lavičce, jsme si pro medaili nešli."

Odchovanec Olomouce se spolu s Petrem Čechem mohl v Chelsea na dva dny vydávat za experta na Prahu. „Nikdo ze spoluhráčů se ohledně města nijak nevyjadřoval, takže bych to viděl pozitivně. Když kluci nenadávají, je to v pořádku," culil se.

Mourinhovi dal jasnou odpověď

Kalas se v létě vrátil z Arnhemu a netušil, zda v Londýně zůstane, nebo se vydá na další hostování. Staronový kouč José Mourinho si ho však nechal, na turné v Asii českého obránce několikrát vyzkoušel. Zranění však Kalasův rozlet uťalo. „Snad se vrátím co nejdřív. Už jen kvůli výzvě, kterou mi Mourinho předložil tím, že si mě nechal. Nějaké zápasy mi slíbil a zeptal se mě, zda to akceptuji. Nebyla žádná jiná odpověď než ano."

Kalas by měl pauzírovat nejdéle ještě dva týdny. Fyzioterapeuti mu slíbili, že po reprezentační pauze už by měl být fit.

Reklama

Související témata: