Hlavní obsah

Mourinho: Rijkaard byl za Friskem v kabině

MADRID

Ani několik dnů po porážce Chelsea na hřišti Barcelony v Lize mistrů trenér londýnského celku José Mourinho nevychladl. Portugalský kouč odmítl přijít po utkání na tiskovou konferenci, zakázal hráčům mluvit s novináři a navíc obvinil trenéra katalánského klubu Franka Rijkaarda z domluvy se sudím. Podle Mourinha strávil Rijkaard o poločase pět minut ve Friskově kabině.

Článek

"Vím to, protože mí asistenti byli u dveří, když byl Rijkaard uvnitř," cituje Mourinha sobotní vydání španělského listu Marca. Trenér Chelsea si prostřednictvím tiskového mluvčího hned po prohře 1:2 postěžoval na přestávkový kontakt Rijkaarda s Friskem a tvrdil, že podá stížnost UEFA. Evropská fotbalová unie však tvrdí, že k ničemu mimořádnému nedošlo.

Nizozemec Rijkaard již dříve přiznal, že s Friskem hovořil, ale pouze při odchodu ze hřiště a jen krátce. Prý se mu chtěl omluvit, že ho před utkáním nepozdravil.

Mourinho si však myslí něco jiného. Chelsea vstupovala do druhého poločasu s vedením 1:0, už o jedenáct minut později její šance poklesly, když byl za druhou žlutou kartu vyloučen Didier Drogba. "Nebylo pro mě žádným překvapením, že se to stalo. Poté, co jsem viděl Rijkaarda jít do šatny rozhodčích...," napsal Mourinho ve svém sloupku pro portugalský deník Record.

Kouč Chelsea prý poté Friska varoval, že podá stížnost UEFA. "Odpověděl mi, že to můžu klidně udělat. Bude to prý jeho slovo proti mému," tvrdil Mourinho, jenž navíc nařknul svého někdejšího svěřence z Porta Deka ze simulování, za které ho prý Frisk měl potrestat žlutou kartou.

Odveta osmifinále Ligy mistrů mezi Chelsea a Barcelonou je na programu v úterý 8. března na stadiónu Stamford Bridge.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.