Hlavní obsah

Ancelotti povede jako první kouč v historii šestý tým v Lize mistrů

Istanbul

Carlo Ancelotti se dnes stane prvním trenérem v historii, jenž povede ve fotbalové Lize mistrů šestý tým. Italský kouč se představí se svými svěřenci z Realu Madrid na hřišti Galatasaraye Istanbul a bude doufat, že stejně jako jeho pět předchozích prvních duelů v LM bude i tento úspěšný.

Foto: Osman Orsal, Reuters

Trenér Realu Madrid Carlo Ancelotti

Článek

"Je to mimořádný pocit stát se prvním člověkem, který koučoval šest různých týmů v Lize mistrů, protože to je nejdůležitější soutěž na světě. Je to pro mě fantastická motivace," uvedl čtyřiapadesátiletý Ancelotti.

"Také se těším na to, že to pro mě bude první zápas v evropských pohárech na lavičce Realu Madrid. Všichni vědí, že chceme vyhrát trofej, i když to nebude jednoduché," dodal Ital, jenž v létě nahradil na lavičce "Bílého baletu" Josého Mourinha.

Ancelotti dosud v Lize mistrů trénoval Parmu, Juventus, AC Milán, Chelsea a Paris St. Germain. Se všemi týmy vyhrál své první zápasy a s Milánem v letech 2003 a 2007 ovládl celou soutěž. Pět týmů vedli v elitní pohárové soutěži také Španěl Rafael Benítez, Nizozemec Ronald Koeman a Ital Claudio Ranieri.

Reklama