Hlavní obsah

Porazíme vás 2:0! vzkázal Mourinhovi majitel Steauy Bukurešť. Z vězeňského okénka

Bukurešť

Fotbalisté londýnské Chelsea musí v Lize mistrů konečně zabrat. Po domácí prohře 1:2 s Basilejí se dnes v elitní soutěži utkají se Steauaou Bukurešť (výkop v 20:45, online reportáž na Sport.cz). Odveze si celek okolo Petra Čecha z horké rumunské půdy nějaký ten bod? Majitel Steauy George „Gigi“ Becali má jasno - domácí vyhrají 2:0. Na zápase ale přítomen nebude. Kontroverzní funkcionář si za korupci odpykává tříletý trest odnětí svobody a manažerovi Blues i svému příteli Josému Mourinhovi tak vyslal vzkaz alespoň na dálku. Z vězeňské dodávky.

Foto: digisport.ro

José Mourinho (vpravo) v roce 2008 takto kráčel po boku kontroverzního majitele Steauy Gigiho Becaliho.

Článek
Fotogalerie

Podle serveru digisport.ro se portugalský trenér, který do Bukurešti zavítal naposledy před pěti lety při konání ME fotbalistů do 21 let, chystal v pondělí navštívit odsouzeného Becaliho ve vězeňské cele. Oba pojí dlouholeté přátelství, ovšem majitel Steauy návštěvu Mourinha odmítl.

Becali, který byl v květnu odsouzen na tři roky za korupci a úplatky, měl údajně připravit rumunský stát o pozemky v hodnotě necelého miliónu amerických dolarů. Kontroverzní funkcionář zamířil na tři roky „do chládku" a svůj klub řídí na dálku. „Nechci, aby mě José takhle viděl. Nikdy!" vzkázal Becali.

Manažerovi Chelsea pak alespoň prostřednictvím Twitteru zaslal obrázek, na kterém předpovídá výhru svého celku nad londýnským týmem 2:0. Proti Steaue hráli Blues v minulé sezóně v osmifinále Evropské ligy a na duel v Rumunsku nemají zrovna nejlepší vzpomínky.

„Ani jeden z těch zápasů nebyl jednoduchý. V Rumunsku jsme prohráli 0:1 gólem z penalty. Hrálo se na novém stadiónu, byl vyprodaný a atmosféra byla hodně dobrá. Jen mě trochu zklamalo hřiště jako takové. Bylo dost nerovné a míč hodně odskakoval," vzpomínal český brankář Petr Čech.

Jak dopadnou Blues tentokrát? Duel Chelsea v Bukurešti a také zápas Arsenal - Neapol můžete sledovat od 20:45 hodin v on-line reportážích na Sport.cz.

Reklama

Související témata: