Hlavní obsah

Vypadá to, že Manchester City je ve formě, vtipkoval plzeňský kanonýr Tecl

Praha

Skvostnou bilancí se pyšní na domácím stadiónu fotbalisté Manchesteru City, kteří ve středu v pátém utkání skupiny D Ligy mistrů hostí Viktorii Plzeň. Ze šesti zápasů Premier league vytěžili maximální počet bodů při skóre 26:2, poslední dva duely navíc vyšperkovali krutými příděly pro Tottenham (6:0) a Norwich (7:0). Jedinou prohru utržili během podzimu na Etihad Stadium v Lize mistrů s Bayernem Mnichov (1:3), vysoce ji však odčinili výpraskem CSKA Moskva (5:2).

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský útočník Stanislav Tecl (vpředu vpravo).

Článek

Západočeši zatím ve skupině nebodovali. I proto jsou před vystoupením v Anglii opatrní, žádná troufalá prohlášení. „Věřím, že náš výkon bude mnohem odvážnější než v Mnichově a rovněž budeme mnohem aktivnější ve srovnání s duelem na půdě Bayernu," přál si plzeňský trenér Pavel Vrba, když se svými svěřenci mířil k pátému duelu skupiny D.

Střet s Bayernem, dalším z gigantů skupiny, skončil na německé půdě pro Západočechy pětibrankovým debaklem. „Přáli bychom si navázat na naše domácí utkání s Bayernem Mnichov, což bylo i přes prohru jedno z nejpovedenějších vystoupení ve skupině," plánoval Vrba.

Manchester City v generálce na středeční duel smáznul na domácím hřišti ambiciózní Tottenham 6:0. „Výsledek jsem pochopitelně zaregistroval, ale v přípravě jsem se soustředil hlavně na náš domácí souboj se City, a jejich utkání s CSKA Moskva. To jsou duely, z nichž jsem vycházel v přípravě," prozradil Vrba.

„Nebude snadné přepnout z domácí soutěže na úroveň odpovídající Manchesteru. Viděl jsem jejich zápas s Tottenhamem a vypadá to, že jsou vážně ve formě," vtipkoval plzeňský útočník Stanislav Tecl. „Vlastně ani nevím, jestli tvrdit, že se těšíme. Ale je jasné, že nemůžeme na hřiště nastoupit vyklepaní. Je potřeba podat výkon jako doma s Bayernem. Pak se nebudeme při návratu stydět," přemítal Tecl, který v posledních čtyřech plzeňských zápasech vstřelil pět gólů.

Tecl: Teoreticky jsme připraveni

„Trenér nám v přípravě ukazoval hodně věcí z prvního vzájemného duelu. Teoreticky jsme připraveni. Teď jen musíme všechno přenést na hřiště a zkusit City potrápit," říkal Tecl, pro nějž bude pátý duel ve skupině Ligy mistrů splněním snu. „Vždy jsem se chtěl jet do Anglie podívat na fotbal. Dokonce si na hřišti anglického týmu zahraju, což je úplný vrchol," básnil Tecl, který přišel na západ Čech v lednu letošního roku z Jihlavy.

Pokud chtějí Západočeši v posledním utkání skupiny před domácím publikem hrát s CSKA Moskva o třetí místo, tedy o postup do Evropské ligy, musí ve středu večer spoléhat, že ruský celek nebude bodovat v duelu s Bayernem Mnichov. V opačném případě musí svěřenci Pavla Vrby uhrát na Etihad Stadium minimálně stejný počet bodů, aby ve Štruncových sadech při loučení s podzimní částí sezóny nešlo o pouhou formalitu.

„Pokud CSKA získá body, prohra v Anglii nás odsune na čtvrté místo a nebude naděje na posun. Hned po losu bylo jasné, že dva týmy v podobě Bayernu a City budou další členy skupiny převyšovat. Já pořád věřím, že náš poslední zápas ve skupině bude rozhodující, o třetí místo si skutečně zahrajeme a v přímé konfrontaci postoupíme," zasnil se Vrba, pro nějž bude právě domácí duel s CSKA Moskva tečkou za plzeňským angažmá před odchodem k reprezentaci.

Reklama

Související témata: