Hlavní obsah

Sestřelil Hubníka, protože chtěl dostat kartu? podezřívají Tourého v Anglii z nefér jednání

Manchester

Fotbalisté Manchesteru City si poradili ve středečním duelu Ligy mistrů i se statečně bojující Plzní, ale v anglickém tisku se kromě výkonu Citizens probírá také kontroverzní faul na Romana Hubníka, kterým si vykoledoval Yaya Touré v nastavení žlutou kartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Yaya Touré z Manchesteru City (vpravo) fauluje plzeňského obránce Romana Hubníka během utkání Ligy mistrů na Etihad Stadium.

Článek

Karetní trest znamená pro fotbalistu z Pobřeží slonoviny distanc pro závěrečný duel skupiny na hřišti Bayernu Mnichov, kde by se City teoreticky ještě mohli vysokou výhrou pokusit vybojovat první místo ve skupině.

Zároveň to ale znamená, že Touré už nastoupí do vyřazovací fáze Ligy mistrů s čistým štítem. A z toho právě pramení podezření, že Touré šel na hřiště s cílem vykoledovat si kartu a „očistit" se tak pro klíčové fáze soutěže.

„Nechci být špatným prorokem, ale řekl bych, že uvidíme nějakou žlutou kartu v podání Tourého," předpovídal v přímém přenosu komentátor ČT Jaromír Bosák v 64. minutě, kdy kouč Pellegrini posílal pozdějšího hříšníka na trávník.

Šlo o úmysl?

A na jeho slova došlo ve druhé minutě nastavení, kdy opora City ostře zastavila ve středu hřiště unikajícího Hubníka a sudí nemohl jinak, než zákrok ocenit žlutou kartou.

„Šlo tedy o Tourého mazanost? Rozhodně by nebyl prvním hráčem, který se dostal do rozhodčího zápisníku machiavellistickým způsobem," přirovnává britský list Daily Mail úmyslné tresty hráčů k politickému pragmatismu florentského myslitele.

Anglický deník následně uvádí další příklady, kdy se podobné kousky přetřásaly. Mezi nimi nechybí ani David Beckham či nejčerstvější případ dvojice Realu Madrid Xabiho Alonsa a Sergia Ramose v letošním čtvrtfinálovém duelu proti Galatasarayi.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články