Hlavní obsah

Nepotřebuji Zlatý míč. Vím, že jsem nejlepší, nepochybuje Ibrahimovic

Paříž

Že mu nechybí pořádná dávka sebevědomí, není žádnou novinkou. Švédský fotbalista Zlatan Ibrahimovic neváhal pustit na veřejnost další várku nabubřelé sebechvály ani po středeční výhře v Lize mistrů jeho Paris St. Germain nad Olympiakosem 2:1, kterou právě on načal úvodním gólem zápasu.

Foto: Gonzalo Fuentes, Reuters

Proti střele Zlatana Ibrahimovice byl brankář Olympiakosu Roberto bezmocný.

Článek

Po vítězství byl evidentně v dobré náladě, a tak se rozhodl, že zase jednou budou novinové titulky o něm. „Nepotřebuji vyhrát Zlatý míč, abych věděl, že jsem nejlepší," prohlásil.

O vyhlášení prestižní fotbalové ankety se obzvlášť v posledních týdnech hodně spekuluje. A právě Ibrahimovic patří spolu s Franckem Ribérym a Cristianem Ronaldem k největším favoritům.

Pro mě to není důležité

Zatímco o výsledcích ankety, jejíž vítěz bude vyhlášen v lednu, fanoušci i experti vzrušeně diskutují, sám švédský forvard prý ceněné trofeji žádný velký význam nepřikládá.

„Pro jiné hráče je to velmi důležité, ale pro mě není. Vím, jak to cítím směrem k sobě a co si mám o sobě myslet. A to je pro mě to nejpodstatnější," pokračoval dvaatřicetiletý útočník.

Ibrahimovic dal v základní skupině Ligy mistrů už osmý gól a potvrdil, že si stále drží skvělou formu. Tu potvrdil i v nedávném barážovém duelu proti Portugalsku, kde však jeho skvělý výkon zastínilo ještě lepší představení Cristiana Ronalda, což Ibrahimovice odsoudilo k neúčasti na MS v Brazílii.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG