Hlavní obsah

Rajtoral nepochybuje, že s Vrbou nároďák postoupí, teď je ale na řadě CSKA

Praha

Většina ligových fotbalistů se rozjela na dovolenou, hráči plzeňské Viktorie ale dál zařezávají v neúprosném tréninkovém programu. V předvánočním čase musejí najít dost motivace, aby zvládli ještě úterní pohárový duel s CSKA Moskva. „Jsme profíci, žádný problém. Ostatní jsou na dovolené, protože poháry nehrají. My si užíváme Ligu mistrů, tak to musíme brát,“ poukazuje reprezentant František Rajtoral.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňský obránce František Rajtoral oslavuje jeden ze svých gólů.

Článek
Fotogalerie

Dýchl na něj světový šampionát v Brazílii. Jako jeden z prominentních klientů Adidasu nechyběl na pražské premiéře Brazucy, oficiálního míče pro mistrovství světa v příštím roce. Navíc dostal nový typ kopaček z limitované edice Samba, která hraje všemi barvami jako karneval v Riu. A není žádné tajemství, že ofenzivní krajní obránce či záložník je na obutí velký modeman, jen tak něco na nohy nevezme.

„Modré kopačky se mi líbí. Jenom škoda, že jsme se do Brazílie nedostali s nároďákem," lituje František Rajtoral, že sambu ve fotbalu zaslíbené zemi si česká reprezentace nezatancuje.

Příští kvalifikaci na EURO 2016 ve Francii ale vidí plzeňská opora v mnohem lepších barvách. Taktovku národního týmu přece přebírá Pavel Vrba, trenér, který jeho Viktorii dvakrát dovedl do Ligy mistrů.

„Věřím, že jeho kvality nás na příští velký turnaj dovedou. Pan Vrba je výborná volba, moc dobře ho znám. Právě proto si myslím, že další kvalifikace už dopadne dobře," usmívá se Rajtoral.

Minule proti CSKA otevřel skóre

Vrba se však národního týmu oficiálně ujme až ve čtvrtek na tiskové konferenci v Praze. Nejdřív se v úterý musí rozloučit s Plzní - a nejlépe ji přes CSKA dovést do jarní části Evropské ligy. „Určitě na to máme. První zápas v Rusku jsme si prohráli vlastními chybami, na ně si už dáme pozor," troufá si.

Právě Rajtoral otevřel skóre prvního duelu, který však Plzeň i kvůli nevídanému vlastnímu gólu po malé domů nakonec prohrála 2:3. Doma tedy musí CSKA porazit 1:0, 2:1 nebo o dva góly.

„Odveta bude jiná, ale zkušenosti z prvního vzájemného zápasu mohou naše sebevědomí posilovat. Z chyb jsme se mohli poučit, věřím, že svoji sílu doma ukážeme," ujišťuje Rajtoral.

Reklama

Související témata: