Hlavní obsah

Vrba má k optimismu důvod. Od chvíle, co se mužstvo dozvědělo o mém odchodu, hraje daleko lépe, tvrdí kouč

Plzeň

Pochopitelně se chce loučit výhrou. Jasně že chce poslední zápas na plzeňské lavičce zvládnout a svému nástupci předávat tým, který bude potřetí v řadě figurovat na evropské pohárové scéně i na jaře. „Nedívám se sice do minulosti, nepočítám, zda to bude poprvé, podruhé či potřetí, ale uděláme vše pro to, aby tomu tak skutečně bylo a my historii českého fotbalu změnili,“ přiznal kouč mistrovské Viktorie Pavel Vrba, jak rád by na závěr angažmá CSKA Moskva porazil a z Ligy mistrů do jarní Evropské ligy přestoupil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Plzeňští fotbalisté během tréninku před utkáním Ligy mistrů s CSKA Moskva. Vpředu záložník a kapitán týmu Pavel Horváth.

Článek

Trénink plzeňských fotbalistů před zápasem Ligy mistrů s CSKA Moskva.

Zase až takový sen to není, protože v posledním dějství základní skupiny Ligy mistrů potřebuje Plzeň jediné - porazit CSKA Moskva 1:0, 2:1 nebo při divočejší gólové přestřelce prostě vyhrát o dvě branky.

Reminiscence a trenérova přísaha

„Dát víc branek než soupeř a to ještě s premisou, že půjde o výhru postupovou," shrnoval loučící se plzeňský kouč Vrba, co vše je zapotřebí, aby jeho tým skončil ve skupině na třetí příče a do Evropské ligy tudíž přestoupil.

Závěrečný zápas základní skupiny Ligy mistrů mezi Plzní a CSKA Moskva se hraje v Plzni v úterý ve 20.45, rozhoduje ho Slovinec Skomina, přímý přenos vysílá Prima Cool.

„Zažili jsme atmosféru jarních zápasů v Evropské lize, kdy už v losovacích koších figurují skutečně mimořádné kluby. Uděláme vše pro to, aby podobné zápasy zažila Plzeň znovu," zapřísahal se v předvečer duelu s moskevským týmem Vrba.

„V první vzájemné konfrontaci jsme si dokázali, že jsme schopni hrát s CSKA rovnocennou partii. Doufám, že naše kvality stvrdíme i v úterý večer. A nic na tom nemění, že jsme petrohradské střetnutí 2:3 prohráli a soupeř je tudíž mírným favoritem," potvrzoval nejlepší plzeňský střelec posledních týdnů Stanislav Tecl, že i odhodlání panující v kabině je veliké.

„Máme skutečně velkou šanci," přitakával i trenér a netajil, že k podobnému optimismu má svůj důvod. „Je prostý. Jakmile se hráči dozvěděli, že odcházím k reprezentaci, hrají daleko lépe než předtím. Jsem rád, že tomu tak je a doufám, že budou pokračovat," rozpovídal se Vrba, který má pro úterní večerní zápas tentokrát k dispozici kompletní kádr.

Kapitánovo varování: Nejsou to nazdárci

I to by mohlo hrát v konfrontaci s ruským mistrem roli. Osm dnů odpočinku mezi posledním ligovým střetnutím a duelem Ligy mistrů rovněž.

„No, osm dnů... Dva dny jsme sice měli volno, ale jinak jsme trénovali, na CSKA se připravovali a z tempa jsme nevypadli. Nebude to rozhodně taková sranda, jak si všichni v Plzni myslí. A už vůbec to nebude o tom, že na Rusy vletíme a zmydlíme je tři nula. Nejsou to žádní nazdárkové," krotil plzeňský kapitán Pavel Horváth všeobecný optimismus.

„Budou vycházet ze zajištěné obrany, stejně jako proti Bayernu či Manchesteru City a spoléhat přitom na rychlé brejky. Když se nám povede uhlídat jejich rychlonohé hráče na hrotu, eliminovat Musu, Hondu a Dzagojeva, první předpoklad k úspěšnému výsledku naplníme. Druhým budou pochopitelně góly, které musíme dát my," připomínal Vrba premisy, které povedou k potřebné postupové výhře, přestupu z Ligy mistrů do jarní Evropské ligy a tudíž i jeho zdárnému loučení s Plzní.

Reklama

Související témata: