Hlavní obsah

Mourinho si vyřazení Chelsea nepřipouští

LONDÝN

Fotbalisté Chelsea ve středečním semifinálovém duelu Ligy mistrů vyšli poprvé ve vyřazovací části gólově naprázdno, víra kouče Josého Mourinha v postup londýnského celku ale dál stojí na pevných základech. Portugalský kouč si podle svých slov nepřipouští, že by Chelsea ve finále chyběla.

Článek

Mourinho míní, že pod větším tlakem bude nyní soupeř. "Podle mě si 99,9 procenta fanoušků Liverpoolu myslí, že je jejich tým jednou nohou ve finále. Ale on není. Mně se ta situace moc líbí. Za týden gól určitě dáme a postoupíme," řekl Mourinho, který usiluje o třetí trofej v evropských pohárech za sebou. I minulý rok na lavičce Porta rozehrál semifinále s La Coruňou bezbrankovou remízou a útočnou tvář ukázal teprve venku.

Jeho protějšek Rafael Benítez zase spoléhal na to, že vyrovnanou partii rozhodne domácí prostředí. "Když nás budou celý zápas podporovat fanoušci, důvěřuji tomu, že finále budeme hrát my," uvedl.

Už ve Valencii se ukázal jako pečlivý stavitel obranné zdi a ve středu svou silnou zbraň jen připomněl. Na hrot postavil osamoceného Baroše, zato vzadu měli hráči Liverpoolu nad svým soupeřem převahu. Gólman Dudek nečelil za celých 90 minut jediné přímé střele na branku. "To znamená, že jsme vzadu odvedli dobrou práci," prohlásil Benítez.

Alonso už zase nebude hrát

Statistikové připomínají, že Chelsea poslední tři zápasy venku v Lize mistrů prohrála. Na Stamford Bridge to navíc ve středu vůbec nevypadalo, že oba kluby dělí v lize propastných 31 bodů. Jen pět týmů tam v letošní sezóně Premier League neprohrálo. "Ale my jsme chtěli víc. Rozhodně jsme sem nepřijeli pro remízu," řekl kapitán Steven Gerrard.

Zasáhlo jej to, že v odvetě nebude kvůli žlutým kartám moci nastoupit španělský záložník Xabi Alonso. A to přesto, že si na hru bez něj musel Liverpool zvykat v uplynulých třech měsících. Shodou okolností španělského záložníka vyřadil právě zápas na Chelsea, v němž mu Lampard zlomil kotník. Teď mu vystavila stop třetí žlutá karta v soutěži za faul na Gudjohnsena v závěru zápasu.

A hráči Chelsea nezastírali, že je Alonsova absence těší. "V odvetě budou muset útočit a Alonso jim jako tvůrce hry bude scházet," soudil gólman Petr Čech. Díru v záloze by měl zacelit Němec Hamann, jenž se už skoro uzdravil.

Na straně soupeře by se měl do sestavy vrátit irský rychlík Duff, jehož do středečního zápasu nepustila bolavá třísla. Naopak podle Mourinha není jistý start Robbena, jenž prý ještě není po dlouhé zdravotní pauze úplně fit.

Reklama

Související témata: