Hlavní obsah

Drogbu mrzelo, že "své" Chelsea nedal v Istanbulu gól. Remízu ale bere

Istanbul

Útočník Galatasaraye Didier Drogba si užil osmifinále fotbalové Ligy mistrů proti Chelsea, ale mrzelo ho, že svému bývalému zaměstnavateli nedokázal vstřelit branku. Reprezentant Pobřeží slonoviny považuje středeční remízu 1:1 za dobrý výsledek, který dává istanbulskému celku slibnou šanci do odvety v Londýně.

Foto: Uncredited, ČTK/AP

Didier Drogba v obklíčení hráčů Chelsea Branislava Ivanoviče (vlevo) a Garym Cahillem.

Článek

Drogba během osmi let v Chelsea vyhrál dvanáct trofejí včetně tří mistrovských titulů a triumfu v Lize mistrů v roce 2012. Teď se londýnskému klubu poprvé postavil jako soupeř. "Byl to pro mě výjimečný zápas, ale musel jsem nechat emoce stranou. Připadal jsem si jako za starých časů na tréninku v Cobhamu, kde také musíte hrát proti spoluhráčům," řekl Drogba v rozhovoru s anglickou televizí Sky Sports.

Obrana Chelsea mu příliš prostoru nedala, největší možnost měl po hodině hry. Jeho hlavička proletěla těsně vedle branky Petra Čecha až k volnému Selcuku Inanovi, jenž zblízka trefil tyčku. "Neměl jsem moc šancí, ale ta hlavička byla perfektní. Vlastně nebyla perfektní, protože jsem neskóroval, ale byl to výborný centr. Škoda, že jsem nedal gól, ale ještě nás čeká jeden zápas, takže uvidíme," uvedl pětatřicetiletý hráč.

Těší se na odvetu

Také litoval, že Galatasaray v úvodu nechal hostům až příliš prostoru a Fernando Torrese už v deváté minutě poslal Chelsea do vedení. "Hráli na protiútoky a my jsme byli ve dvou třech případech trochu naivní. Víme, že jsou nebezpeční a musíme na tom ještě zapracovat," řekl Drogba. "Chelsea je na papíře lepším týmem, ale ve druhém poločase jsme ukázali, že je dokážeme potrápit," připomněl vyrovnání stopera Auréliena Chedjoua z 65. minuty i další možnosti tureckého mistra.

Drogba se hodně těší i na návštěvu stadionu Stamford Bridge, kde jeho mužstvo prý může uspět. "Pokud se nám tam podaří vstřelit gól, bude to úplně jiné utkání. Remíza 1:1 je dobrý výsledek," podotkl.

Podle trenéra Chelsea Josého Mourinha se zkušený útočník může těšit na vřelé přijetí. "Dostane se mu nejlepšího uvítání v životě. Stamford Bridge projeví klubové legendě lásku a úctu. Během devadesáti minut ale bude chtít vyhrát, takže po to dobu nebude naším přítelem," prohlásil Mourinho.

Reklama

Související témata: