Hlavní obsah

Liverpool hodlá sestřelit Chelsea

PRAHA

Úterní odveta semifinále fotbalové Ligy mistrů na Anfield Road bude soubojem tří českých fotbalistů. Šance FC Liverpool s Barošem a Šmicrem, i čerstvého anglického mistra Chelsea s Čechem v brance, jsou zcela vyrovnané. V této sezóně se oba celky utkaly čtyřikrát. V lize dvakrát vyhrála Chelsea 1:0, v Ligovém poháru 3:2 a v prvním duelu semifinále Ligy mistrů se rozešly bez gólů.

Článek

Oproti minulé středě by měl v týmu Liverpoolu už nastoupit Hamann, nikdo z prvního zápasu jim nechybí. Zato hosté mají starosti. Robben si obnovil zranění nohy, Duffa trápí třísla, Gallase záda a Terry po srážce se soupeřem v Boltonu vidí zatím jen na jedno oko. Zápas řídí jako hlavní Slovák Michel.

Víkend na tribuně

"Koleno už je na sto procent v pořádku. Stehy mi sice ještě nevyndali, ale už se cítím úplně v pohodě," hlásil do telefonu Milan Baroš. V prvním zápase měl šanci, která možná mohla rozhodnout celý dvojzápas... "Ani mi to nepřipomínejte. Petr Čech mi hlavičku perfektně vytáhl. Teď hrajeme doma a já doufám, že se konečně dočkám a dám mu gól. Chelsea má výbornou obranu, bude hrát na brejky, což si musíme pohlídat. Jakmile by dali gól, bylo by hodně zle. Doma se snad do jejich ulity dostaneme."

Kdo postoupí do finále Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Trenér Rafael Benítez nechal o víkendu proti Middlesbroughu odpočívat Baroše i Šmicra... "Hodně zamíchal se sestavou, nehrálo nás asi pět, ale tři zápasy v šesti dnech, to by bylo hodně těžké. Mně osobně odpočinek moc pomohl," uvedl Baroš. "Blahopřeji Čechovi a Jarošíkovi k titulu. Je otázkou, jaký to bude mít na úterní duel vliv. Mohou hrát v pohodě a jít za dalším úspěchem, ale mohou také podlehnout určitému sebeuspokojení a to by byla naše šance. Chceme udeřit co nejrychleji," prozradil liverpoolský útočník s tím, že touží po postupu, ale do Ligy mistrů vede ještě cesta přes domácí soutěž, protože na Everton ztrácejí tři body.

Šmicer: Mají lepší mužstvo než my

"Podle mne bude důležitý první gól. Když ho dáme my, Chelsea bude muset víc otevřít svoji obranu, což nám dává šanci na brejky. Pokud ho dají hosté, dostaneme se do velice obtížné situace. Museli bychom dát dvě branky a už žádnou nedostat, což je v duelech s Chelsea velmi obtížné. Oni mají lepší mužstvo než my, a přesto, že nyní jsou šance půl na půl, jsou pro mne pořád mírnými favority. Přesto cítíme obrovskou šanci. Doma je doma. Věřím, že se dostanu na trávník a bude platit, že pokud jsem nastoupil, nikdy jsem s Chelsea neprohrál, ale tentokrát potřebuji vyhrát, protože bezbranková remíza by znamenala prodloužení a penalty. Jakýkoliv jiný nerozhodný výsledek by znamenal postup soupeře," nabídl svůj pohled na odvetu liverpoolský Vladimír Šmicer.

Domácí ve výhodě

Gólman Chelsea i přesto, že jeho tým je favoritem, vidí jisté výhody na straně soupeře. "Nikdo od nich nic nečekal, tohle je pro ně bonus," řekl Petr Čech na adresu liverpoolského soupeře, který s bodovým odstupem sledoval souboj o anglický titul. Momentálně je pátý, ztrácí tři body na městského rivala - Everton, který hájí poslední postupovou pozici do příštího ročníku Ligy mistrů.

V evropské soutěži si ale Liverpoolští počínají zdatně. V prvním bezbrankovém semifinálovém utkání v Londýně byli pro Chelsea vyrovnaným protivníkem. "Ale nic to nemusí znamenat, můžeme postoupit i bez toho, že bychom v odvetě vyhráli, důležité bude dát gól," pokračoval Čech, který s Chelsea zažívá velkolepé momenty. Na konci minulého týdne mohl předčasně slavit anglický titul.

Radost možná přišla v poněkud nevhodnou dobu před vrcholnou pohárovou bitvou. "Žádné velké slavení ale nebylo. Víme, o co hrajeme," věřil Čech, že báječné momenty první sezóny na Ostrovech pro něj budou mít parádní pokračování. "Vyhráli jsme titul, nějaký tlak z nás spadl. Tím by ten zápas pro nás mohl být snazší," dodal Čech.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články