Hlavní obsah

Kouč Dortmundu chválil tým za postup i přes porážku od Petrohradu

Dortmund

Trenér Dortmundu Jürgen Klopp chválil své fotbalisty za postup do čtvrtfinále Ligy mistrů, přestože ve středeční odvetě osmifinále doma podlehli Zenitu Petrohrad 1:2. Podle kouče je hlavní, že Borussia nechybí mezi elitní osmičkou soutěže.

Foto: Ina Fassbender, Reuters

Trenér Borussie Dortmund Jürgen Klopp se raduje s Kevinem Grosskreutzem (vlevo) a Sokratisem Papastathopoulosem z postupu do čtvrtfinále Ligy misrů.

Článek

"Někdy může být úspěch schován i za porážkou 1:2, to se musí Borussia Dortmund naučit. Chlapci opět bojovali jako lvi. Jsme znovu ve čtvrtfinále mezi smetánkou a to je úžasné," řekl po zápase Klopp, jehož svěřenci úvodní utkání v Rusku vyhráli 4:2.

Dortmund doma prohrával už po čtvrthodině, když se další povedenou střelou z dálky prosadil Brazilec Hulk. "Udělali jsme taktickou chybu před prvním inkasovaným gólem. Ale u tak skvělého hráče jako Hulk nikdy nevíte, kdy vás potrestá. Těžko se brání," konstatoval trenér loňského finalisty Ligy mistrů. "Když jsme dostali první gól, říkal jsem si, že je to přesně to, co jsme nechtěli. Ale na konci na tom nezáleželo. Vyrovnání (Sebastiana Kehla z 38. minuty) nás trochu uklidnilo," připomněl obránce Mats Hummels.

Lewandowski: Nebyl to náš nejlepší zápas

Podle něj byla odveta složitější s vědomím výborného venkovního náskoku. "Je to těžké, když víte, že vám remíza, nebo dokonce porážka může stačit. Zenit byl mnohem lepší než v prvním utkání. Myslím, že hlavně Danny odehrál dobrý zápas," ocenil Hummels. "Zenit postavil skvělý tým. Umí hrát kvalitní fotbal, a když se mají svůj den, tak zatopí jakémukoli soupeři," uvedl Klopp.

Útočník Robert Lewandowski přes radost z postupu nabádá ke zlepšení. "Nebyl to náš nejlepší zápas a nejsem si jistý proč. Samozřejmě máme radost, že jsme postoupili do čtvrtfinále, ale teď nás čekají ty nejlepší týmy. Pokud chceme vyhrát, musíme odevzdat 110 procent a hrát lépe než tentokrát," řekl polský reprezentant.

Dočasný kouč Petrohradu Sergej Semak litoval, že ruské mužstvo nepředvedlo podobný výkon už v prvním utkání. "Samozřejmě je vždycky pěkné zvítězit. Kdybychom uhráli doma lepší výsledek, tak bychom měli s tímto výkonem šanci postoupit. Je to opravdu škoda," uvedl Semak, jehož místo zaujme Portugalec André Villas-Boas.

Jak dopadne Borussia Dortmund v letošním ročníku Ligy mistrů?
Celou soutěž vyhraje
16,7 %
Postoupí do finále, ale na trofej nedosáhne
3,8 %
Skončí v semifinále
19,7 %
Bude vyřazena ve čtvrtfinále
59,8 %
Celkem hlasovalo 234 čtenářů.

Reklama

Související témata: