Hlavní obsah

Sparťané si mohou mnout ruce, v případě postupu budou nejspíš v nasazeném koši

Vypadá to víc než slibně. Sparťanům se nejenom podařilo otočit v prvním utkání 3. předkola Ligy mistrů výsledek se švédským Malmö (4:2) a udělat výrazný krok do poslední fáze předkol, pomohly jim navíc i výsledky dalších zápasů. S velkou pravděpodobností totiž Pražané budou v případě postupu figurovat při losování mezi nasazenými týmy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

David Lafata sestřelil v úvodním duelu 3. předkola LM hattrickem švédské Malmö. On i jeho spoluhráči budou v případě postupu nejspíš v nasazeném koši.

Článek

Sparťané kromě vlastních výsledků pozorně sledují také dění v ostatních zápasech 3. předkola milionářské soutěže. Zajímají je zejména výsledky pěti celků, které mají vyšší koeficient, než má sama Sparta. V případě, že jeden z těchto týmů do 4. předkola nepostoupí, bude pražský celek figurovat v nasazeném koši a vyhne se tak dalším nasazeným mužstvům, papírově výrazně silnějším.

Po úterních a hlavně středečních zápasech je více než pravděpodobné, že se tak stane. Největší šanci na vyřazení má skotský Celtic, který prohrál na hřišti Legie Varšava 1:4. I další výsledky ale dávají tušit, že favorité budou mít složitou situaci. Další tým s vysokým koeficientem BATE Borisov prohrál v Maďarsku s Debrecínem 0:1. Podobně je na tom rakouský Salcburk, který nestačil v Ázerbajdžánu 1:2 na domácí Karabach.

Vybrané úvodní zápasy 3. předkola Ligy mistrů:
Debrecín - BATE Borisov1:0
Karabach - Salcburk2:1
HJK Helsinky - APOEL Nikósie2:2
Aktobe - Steaua2:2
Legia Varšava - Celtic4:1
Pozn.: Zvýrazněné jsou celky s vyšším koeficientem, než má Sparta.

Přesvědčivé výsledky nepřivezly ani APOEL Nikósie, která remizovala 2:2 v Helsinkách s HJK, ani rumunská Steaua, která si přivezla stejný výsledek ze hřiště FK Aktobe, kazašského celku.

Pražané se tak mohou předběžně radovat, pokud se jim podaří dotáhnout dvojzápas se švédským celkem k postupu, s největší pravděpodobností tak v boji o účast v hlavní části soutěže narazí na papírově slabší celek.

Postoupí Sparta přes Malmö do 4. předkola Ligy mistrů?
Ano
86,3 %
Ne
13,7 %
Celkem hlasovalo 15178 čtenářů.

Reklama

Související témata: