Hlavní obsah

Besiktas - Arsenal 0:0Kanonýři v Istanbulu gól nedali, Rosický nastoupil až v závěru. Malmö prohrálo v Salcburku

Fotbalisté Arsenalu Londýn v úvodním utkání play off Ligy mistrů uhráli bezbrankovou remízu na hřišti Besiktase Istanbul. V utkání přežili několik nebezpečných šancí soupeře a za týden v domácí odvetě budou usilovat o sedmnáctý postup do hlavní fáze Ligy mistrů v řadě.

Foto: Murad Sezer, Reuters

Pedro Franco z Besiktase Istanbul (vpravo) bojuje o míč s útočníkem Arsenalu Olivierem Giroudem v úvodním utkání play off Ligy mistrů.

Článek
Fotogalerie

Poslední dvě minuty odehrál za Kanonýry kapitán české reprezentace Tomáš Rosický. Jen z domácí lavičky sledoval duel jeho reprezentační spoluhráč Tomáš Sivok, který po dlouhém zranění zatím marně bojuje o základní sestavu.

A i tentokráte si obrana Besiktase vedla velmi dobře a nedala trenérovi Slavenu Biličovi příliš důvodů k tomu, aby její složení měnil. Naopak více starostí měla defenziva Arsenalu a to především s útočníkem Dembou Ba.

Bývalý hráč Chelsea zkusil štěstí hned z úvodního výkopu, když okamžitě z půlky hřiště vyslal střelu na branku Arsenalu a Wojciech Szczesny měl hodně práce, aby za pomoci břevna zabránil míči v cestě do sítě.

Oxlade-Chamberlaine trefil tyč

Ba i poté několikrát zaměstnal obránce Arsenalu, ale zahodil i vyloženou šanci, kdy z hranice šestnáctky mířil těsně vedle.

Arsenal toho směrem dopředu příliš nevymyslel, hrozil spíše jen střelami z dálky. Posledních deset minut navíc dohrával bez vyloučeného Aarona Ramseyho. Až v deseti měl londýnský celek největší šanci, ale dvě minuty před koncem brankář Tolga Zengin vytáhl střelu Alexe Oxlade-Chamberlaina na tyč.

Forsberg dal Malmö naději do odvety

Naději na postup do základních skupin nadále drží švédský mistr Malmö, který ve 3. předkole vyřadil pražskou Spartu, když v domácí odvetě dohnal dvoubrankové manko. Proti Salcburku mu může doma stačit vstřelit jeden gól, jelikož v prvním utkání v Rakousku prohrál 1:2. Salcburk vedl po trefách Schiemera a Soriana, ale v poslední minutě výrazně zvýšil naděje Malmö na postup Forsberg, který se trefil i na Spartě.

Blízko postupu má Leverkusen, který vyhrál na hřišti Kodaně 3:2. Naopak Neapol si situaci zkomplikovala domácí remízou 1:1 s Bilbaem, když navíc Higuaín musel dohánět náskok soupeře.

Úvodní zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Salcburk - Malmö 2:1 (1:0)
Branky: 16. Schiemer, 54. Soriano - 90. Forsberg.
Steaua Bukurešť - Ludogorec Razgrad 1:0 (0:0)
Branka: 88. Chipciu.
Nemistrovská část:
Besiktas - Arsenal 0:0
ČK: 80. Ramsey (Arsenal).
FC Kodaň - Leverkusen 2:3 (2:3)
Branky: 9. Jörgensen, 13. Amartey - 5. Kiessling, 31. Bellarabi, 43. Son Hung-min.
Neapol - Athletic Bilbao 1:1 (0:1)
Branky: 68. Higuaín - 41. Muniain.
Postoupí do základní skupiny fotbalové Ligy mistrů Besiktas Istanbul, nebo Arsenal Londýn?
Arsenal Londýn
86,1 %
Besiktas Istanbul
13,9 %
Celkem hlasovalo 2450 čtenářů.

Reklama

Související témata: