Hlavní obsah

Červenobílá fantazie! Slavia v Lize mistrů. A proti Barceloně

Pro fandy červenobílých to může znít jako fantazie. Ale je to tak. V tomto soutěžním ročníku Ligy mistrů změří Slavia síly s Barcelonou. Do prestižní soutěže se totiž ve velkém stylu vracejí fotbalistky pražského klubu. Dnešní los v Nyonu jim pro říjnové 1. kolo play off přisoudil slavný španělský klub. Sparta se utká s litevským celkem Gintra Universitetas, přičemž začne na soupeřově hřišti. Slávistky odstartují doma.

Foto: Profimedia.cz

Radost slávistek v minulém ročníku domácí ligy.

Článek

Slavia hrála v LM naposledy v sezóně 2004/05, nyní se jako úřadující český mistr do soutěže vrací. Postaví se proti loňskému čtvrtfinalistovi, když Barcelona vypadla s pozdějším šampiónem Wolfsburgem.

"Mám z losu radost. Osobně jsem velkým fanouškem Barcelony a přála jsem si ji. Je to klub zvučného jména a zápasy s tímto soupeřem pro náš celý tým budou odměnou za minulou povedenou sezonu," řekla pro klubový web kapitánka Slavie Blanka Pěničková.

"Ligu mistrů jsem hrála naposledy před devíti lety. Na zápasy se celý tým ohromně těšíme a doufám, že Barcelona přitáhne spoustu fanoušků, kteří nás přijdou podpořit. Zároveň věřím, že se soupeřem sehrajeme vyrovnané zápasy a budeme dobře reprezentovat celou Slavii ve fotbalové Evropě," dodala Pěničková.

To Sparta šla do losu jako nasazená a dostala tak papírově slabšího soupeře, se kterým se utkala již v sezóně 2005/06 v základní skupině a vyhrála 8:0. Pokud se jí povede přes litevského mistra přejít, v osmifinále změří síly s vítězem duelu mezi Bröndby Kodaň a Apollonem Limassol. Slavia by v případě postupu přes Barcelonu vyzvala lepšího z irsko-anglického souboje Raheny United - Bristol Academy.

Úvodní zápasy 1. kola play off jsou na programu 8. a 9. října, odvety o týden později.

Reklama

Související témata: