Hlavní obsah

Fotbalistům CSKA Moskva hrozí opět trest za rasismus fanoušků

Nyon

Fotbalistům CSKA Moskva hrozí potřetí během necelých dvanácti měsíců disciplinární trest od UEFA za rasismus fanoušků během utkání Ligy mistrů. Evropská fotbalová unie v souvislosti s duelem proti AS Řím mimo to prošetřuje řádění příznivců ruského týmu, kvůli němuž musel být zápas na Olympijském stadiónu na dvě minuty přerušen.

Foto: Alessandra Tarantino, ČTK/AP

Neukáznění fanoušci CSKA v duelu Ligy mistrů na hřišti AS Řím.

Článek

CSKA minulý týden v italské metropoli prohrál drtivě 1:5, násilnosti na tribunách eskalovaly poté, co domácí vstřelili pátý gól. UEFA uvedla, že se bude případem zabývat 3. října.

Slavný moskevský klub byl z rasismu fanoušků obviněn potřetí za posledních pět duelů v Lize mistrů. Nejprve si na opičí skřeky ze sektoru CSKA stěžoval loni v říjnu kapitán Manchesteru City Yaya Touré. Vedení klubu rasistické projevy popřelo a označilo nařčení za britskou konspiraci. UEFA klub nicméně potrestala zavřením části stadionu pro další domácí utkání.

V prosinci pak evropská unie nařídila CSKA odehrát příští utkání na prázdném stadiónu poté, co byly v kotli fanoušků na zápase v Plzni vidět ultrapravicové symboly. Vzhledem k tomu, že se jednalo o závěrečné utkání Moskvanů v sezoně LM, odbudou si trest až příští úterý v duelu proti Bayernu Mnichov.

Za nepokoje hrozí trest také AS Řím, jehož fanoušci stejně jako příznivci CSKA zapalovali světlice a házeli petardy. Italský tým je také obviněn z nedostatečné organizace zápasu.

Reklama

Související témata: