Hlavní obsah

Na co Ibrahimovic? Barcelonu zaskočil i mrňous Verratti. To jsme potřebovali, říkal kouč Paris SG

Paříž/Praha

Šlo to i bez Zlatana Ibrahimovice. Velkolepý večer zažili fotbalisté Paris SG. I jejich fanoušci, kteří v závěru nadšeně aplausem oceňovali každý úspěšný obranný zákrok, když se Barcelona v pokračování fotbalové Ligy mistrů zoufale, leč marně, snažila srovnat. Pařížané vyválčili výhru 3:2, ač jim v předešlých zápasech sezóny ne vše vycházelo. A teď navíc postrádali největší eso - švédského bombarďáka Ibrahimovice.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Marco Verratti z Paris SG jásá po gólu proti Barceloně.

Článek

Barcelona až v osmém utkání sezóny prohrála a také poprvé inkasovala. „Tohle si budu já a určitě i hráči dlouho pamatovat, kvůli takovým chvílím tuhle práci děláme. Něco takového jsme potřebovali, znovu jsme objevili hodnoty, které přispěly k našim úspěchům v minulé sezóně.  Přišlo to v pravý čas,“ oddechl si kouč Pařížanů Laurent Blanc, jehož svěřenci rozjeli sezónu spíše jen průměrně. Dokonce se už spekulovalo o trenérově konci. „Měli jsme pozvolný rozjezd, ale hodně jsme zapracovali,“ pokračoval spokojený Blanc.

Hráče nabádal ke kolektivnímu výkonu. Musel. Na Ibrahimovicovy trefy stále nemohl spoléhat, hvězda týmu doléčuje zranění paty.  Ale i bez kanonýra dal Blancův tým tři góly. A na ten hlavou na 2:1 stačilo pouhých 165 cm Marka Verrattiho. Mrňous ze zálohy domácího týmu využil zakolísání brankáře Ter Stegena i beků a nasměroval svůj tým k vítězství.

„Dovolte mi zopakovat, co jsem o Barceloně říkal před zápasem. Jsou silní, ale občas je to v jejich podání volnější vzadu a to dává soupeři šanci,“ připomínal Blanc přesto, že barcelonská obrany až do úterního souboje v Parku Princů v tomto soutěžním ročníku neinkasovala

Spravedlivá by byla remíza, tvrdil Enrique

Tentokrát ale opakovaně byla hodně nepřipravená a první dva góly dostala už v úvodní půlhodině. Vždy ze standardních situací.

„Úžasný zápas proti mužstvu, které v sezóně neprohrálo, nedostalo gól. My mu teď dali tři! To je paráda. Ale hlavní je výhra. Výkon ukazuje, že v Paříži máme skvělý tým,“ rozplýval se středopolař Blaise Matuidi, autor třetí trefy. „Fantastický večer,“ rozplýval se David Luiz, jenž v pařížském dresu dal gól poprvé po letním přestupu z Chelsea.

Skórovali i Neymar a Lionel Messi v dresu hostů, ale na body góly barcelonských hvězd nestačily. „Spravedlivá by byla remíza,“ soudil po boji Luis Enrique, kouč Barcelony. „Byla to konfrontace s týmem, který je na stejné úrovni jako my. Udělali jsme ale v obraně několik chyb, které si prostě nemůžete dovolit proti soupeři tohoto kalibru,“ oceňoval kvalitu domácích. "Pařížané mě nepřekvapili, znám jejich potenciál. Jsou kandidáty na titul v Champions League," dodal barcelonský trenér.

Reklama

Související témata: