Hlavní obsah

Jako dýka do srdce. Bayern nás hrozně ponížil, nechápali Římané

Řím

Ponížení, trapnost, lítost i obrovská frustrace. Fotbalisté AS Řím si protrpěli úterní šlágr Ligy mistrů s Bayernem Mnichov, který na Olympijském stadiónu exceloval a během sedmatřiceti minut měl pětigólový náskok. Po drtivé porážce 1:7, kterou Giallorossi neslavně vyrovnali druhou nejvyšší porážku domácího celku v historických tabulkách Ligy mistrů, jen těžko hledali nějaká slova.

Foto: Andrew Medichini, ČTK/AP

Brankář AS Řím Morgan De Sanctis byl v úterním zápase proti Bayernu Mnichov často bezmocný.

Článek
Fotogalerie

Vlci se do svého protivníka rozhodně nezakousli. Byl to naopak Bayern, který relativně snadno došel k překvapivě vysokému vítězství. Do konce poločasu ještě chybělo osm minut, tou dobou už ale svítil na ukazateli skóre stav 0:5 a šokovaní domácí příznivci nevěřili vlastním očím. Hotovým očistcem si prošli i samotní hráči.

„Nikdy se mi nestalo, že bych se tolik těšil na poločasovou pauzu. Celé město se těšilo na velký zápas a my pak takhle propadneme. Nevím, co na to říct," smutnil zkušený záložník Daniele De Rossi. Přiznal, že dva góly Robbena a další trefy Götzeho, Lewandowského a Müllera z první půle domácí tým totálně vykolejily.

„Bylo to jako dýka do srdce, tak ponižující. Bayern nás převyšoval po fyzické i technické stránce. Mají v kádru několik mistrů světa, ovšem my jsme si měli počínat daleko lépe. Teď jsme spadli tvrdě na zem a alespoň vidíme, že nás ještě čeká pořádný kus práce. Musíme se omluvit našim fanouškům," pokračoval De Rossi.

Trenér AS Řím Rudi Garcia vzal porážku na sebe. „Udělal jsem velkou taktickou chybu. Chtěli jsme hrát s Bayernem fotbal, ale měl jsem postavit defenzivnější jedenáctku. Jedinou dobrou zprávou pro nás je fakt, že ztratil také Manchester City," narážel na druhý duel skupiny E, v kterém CSKA Moskva smazala dvougólové manko a se Citizens se rozešla 2:2. Giallorossi díky tomu zůstávají na druhém místě.

Robben: Trenéři nás skvěle připravili

Bayern se po dvou hubených výhrách konečně rozstřílel, dnes ráno navíc hráči zamířili na audienci k papežovi Františkovi. I hlava katolické církve, jíž fotbalisté přinesli do Vatikánu několik dárků včetně příslibu miliónu eur na dobročinné účely z charitativního zápasu, který Bayern sehraje v příštím roce, projevila nad výší úterní výhry překvapení a předvedenou hru mnichovského celku vysoko ocenila. V odvetě, která se hraje 5. listopadu v Allianz aréně, tak mohou Bavoři slavit postup do osmifinále.

„Čekali jsme těžký zápas, ale trenéři nás skvěle nachystali po taktické stránce. Hráli jsme moc dobře a je potřeba si takové chvíle vychutnat. Zároveň ale zůstáváme nohama na zemi. Pořád je říjen a trofeje se vyhrávají v květnu," prohlásil Arjen Robben.

Kouč německého mistra Pep Guardiola byl po utkání spokojený. „Neexistují žádné dobré taktiky bez dobrých hráčů. Tento klub má velké prezidenty, skvělé lidi a výjimečné hráče. A to dnes Robben, Lewandowski nebo Müller ukázali. Jde o to, dostat z nich to nejlepší. Hráli jsme agresivně, rychle jsme postupovali do útoku a byli přesní v koncovce. Takový fotbal se nám všem líbí," prohlásil španělský trenér.

Reklama