Hlavní obsah

Bayern ovládl skupinu, ale do konce roku bude postrádat zraněného Alabu

Mnichov

Fotbalisté Bayernu Mnichov porazili i v odvetném zápase Ligy mistrů AS Řím (2:0), protáhli sérii bez prohry na šestnáct zápasů a jako první německý tým si s plným bodovým ziskem už po čtyřech zápasech zajistil vítězství ve skupině. Nicméně přišel o obránce Davida Alabu. Mladý Rakušan si poranil vazy v koleni a mimo hru bude dva až tři měsíce.

Foto: Michael Dalder, Reuters

David Alaba si v zápase Ligy mistrů s AS Řím poranil koleno a čeká ho několikatýdenní pauza.

Článek

Rakouský Sportovec roku ještě podstoupí komplexnější vyšetření, ale do konce roku si nezahraje. Alaba přitom patří k pilířům sestavy Bayernu, letos nastoupil už k 16 zápasům - stejnou bilanci mají i jiné opory Manuel Neuer, Philipp Lahm a letní posila z Valencie Juan Bernat.

"Je to velká škoda, protože jsme přišli o komplexního hráče a skvělého kluka, který může hrát na všech pozicích. Doufám, že se David po Vánocích vrátí," řekl na webu Bayernu trenér Pep Guardiola, který Rakušana v posledních zápasech přesunul z levého kraje obrany do středu zálohy.

Bayern už v pondělí přišel o útočníka Claudia Pizarra, šestatřicetiletý Peruánec má problémy se stehnem a mimo hru bude několik týdnů.

Reklama

Související témata: