Hlavní obsah

Jarolíma mrzely proti Anderlechtu zbytečné fauly

PRAHA

Pátý pokus probojovat se do fotbalové Ligy mistrů zahájili hráči Slavie Praha nadějně. V Bruselu ve středu večer podlehli domácímu Anderlechtu 1:2, takže jim doma stačí k postupu vyhrát 1:0, ale trenéři i hráči vědí, že je za nimi jen první krok. Ten těžší je čeká v odvetě za dva týdny v Praze na Strahově.

Článek

"Myslím, že mužstvu nemohu vytknout nic zásadního. Jen mě mrzí, že jsme nesplnili všechno, co jsme si domluvili," zhodnotil pro novináře náročný zápas proti zkušenému soupeři trenér Slavie Karel Jarolím.

Měl tím na mysli především fauly kolem šestnáctky. "Povolili jsme domácím hodně standardních situací. Toho jsme se až tak vyvarovat nedokázali a dvakrát po nich také inkasovali," řekl trenér.

"Nebyli jsme dostatečně koncentrovaní, nechali jsme domácí hráče rozehrát," mínil Jarolím. Mrzel ho zejména zbytečný faul u postranní čáry, po němž jeho svěřenci nepokryli dostatečně důrazně přední tyč a podruhé inkasovali.

Dokáže Slavia postoupit do Ligy mistrů?
Hlasujte v anketě na konci článku!

Spokojen byl naopak Jarolím s ofenzivou. "Kdykoliv byla šance jít do útoku, tak jsme ji využili. Škoda, že jsme nevstřelili druhou branku, do odvety by se nám šlo ještě lépe," uvedl slávistický kouč.

Spolehlivě zahrál zkušený Holeňák ve středu obrany, velmi dobře se prezentoval na pravém kraji Kováč. I posílení zálohy s jediným útočným hrotem Vlčkem se ukázalo jako správný tah. Výborně se prezentoval teprve sedmnáctiletý Suchý, který nahrál na jedinou branku Slavie. "To je velký talent. Má značný akční rádius, umí číst hru a zápas zvládl velmi dobře," řekl Jarolím.

I v odvetě budou hrát ofenzivně

Slávistický kouč míní, že odveta bude ještě těžší než první zápas. "Útočná síla Anderlechtu je značná. Do šancí se dostávají nejen útočníci, ale i ofenzivní záložníci, navíc příležitosti dokáží proměňovat," řekl Jarolím, který chce o soupeři i nadále získávat co nejvíce informací.

Proto také na druhý ligový zápas, který sehraje v neděli v Bruggách s týmem Cercle, pojede sledovat Anderlecht jeden z Jarolímových asistentů. "O taktice teprve budu přemýšlet. Budeme hrát opět ofenzivně, ale ne bezhlavě útočit, to bychom se se zlou potázali," dodal Jarolím.

Reklama

Související témata:
  0 : 0 Real Madrid - Bayern 0 : 0 11. min Živě
20240508T21 : 00:00+0200
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid vs. Bayern
Real Madrid
Bayern
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.