Hlavní obsah

Teď jsme v nejlepší formě, vzkázal Neymar soupeřům po postupu

Barcelona/Praha

Jedno se francouzskému soupeři Barcelony upřít nedá. „Byla lepší než my a postoupila zaslouženě. Zatím nejsme na takové úrovni, abychom se s ní mohli rovnat,“ uznával brazilský legionář ve službách Paris Saint-Germain David Luiz poté, co jeho tým prohrál i čtvrtfinálovou odvetu na Camp Nou a s Ligou mistrů se loučí.

Foto: Albert Gea, Reuters

Dva góly jsem dal, jako by připomínal útočník Barcelony Neymar v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů s PSG.

Článek
Fotogalerie

Ibrahimovic se do sestavy francouzského mistr vrátil a i proto si fotbalisté Partis SG dělali naděje, že by se po zpackaném domácím duelu mohli v odvetě postarat o zázrak. Pravdou je, že Ibra se střelecky prosadil, a na Neymarovu vedoucí trefu promptně odpověděl, jenže skóroval z ofsajdu, takže jeho gól neplatil.

To je život, povzdechl si Luiz

Ibrahimovic to sám tušil, proto ani ruce nad hlavu nezvedl, natož aby se čertil a protestoval. I jemu bylo jasné, že na Barcelonu jeho tým nemá.

„Zatím. Pokud se ale zase zlepšíme a uděláme další krok vpřed, může se nám to v příští sezóně podařit. Teď jsme ještě na Barcelonu neměli, protože byla v obou utkáních lepší, dirigovala hru, jak potřebovala a postoupila zaslouženě," uznával před kamerami ITV Brazilec Luiz.

„Takový je život," povzdechl si.

To jeho krajan Neymar, který dvěma góly nepřipustil, aby se odveta na Camp Nou jakkoli zkomplikovala, byl pochopitelně v úplně jiném rozpoložení. „Myslím, že Barcelona je právě teď v nejlepší formě této sezóny," vzkazoval soupeřům po postupu mezi poslední čtyři účastníky Ligy mistrů. Jen mimochodem - katalánský klub se tam dostal za posledních sedm sezón již pošesté.

Koncentrace, v tom byl klíč

„Skvělou formu dokazujeme jak ve španělské lize, tak i v Champions League. Musíme takto pokračovat a vydržet až do konce sezóny," burcoval Neymar sebe i spoluhráče.

Ani nemusel, protože všichni hráči si moc dobře uvědomují, že mají sezónu skvěle rozehranou. Výsledky to stvrzují, neboť v posledních třinácti nutkáních Barcelona neprohrála, takže v domácí soutěži si udržuje dvoubodový náskok před Realem a v Lize mistrů už je v semifinále.

„Opravdu teď předvádíme fotbal na vysoké úrovni, což jsme v obou střetnutích s Paris Saint-Germain potvrdili. Apeloval jsem na své svěřence, aby i po výhře ve Francii přistoupili k odvetě s plnou koncentrací, což splnili. V tom byl klíč k vítězství a postupu a i proto jsme sehráli velký zápas," liboval si kouč Barcelony Luis Enrique.

Reklama

Související témata:
  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG