Hlavní obsah

Nikdy nepodceňujte Němce, velí Messi. Bayernu však zbývá už jen zázrak

Mnichov

Prohrát první zápas 0:3, a ještě postoupit? Pohárový zázrak! Fotbalisté Bayernu Mnichov se o něj však v domácí odvetě semifinále Ligy mistrů chtějí pokusit. Co na tom, že soupeřem je Barcelona, rozjetý stroj na góly. Oslabený bavorský gigant už nemá co ztratit. Zápas Bayern Mnichov - Barcelona se hraje dnes večer od 20:45, přímý přenos vysílá Prima Cool, on-line přenos na Sport.cz.

Foto: Gustau Nacarino, Reuters

Režisér hry Barcelony Lionel Messi, hrdina prvního semifinále s Bayernem.

Článek

Nikdy nepodceňujte Němce. To je motto, kterým se chce Barca v odvetě řídit.

„Německé týmy jsou vždy tvrdým oříškem, ať už na reprezentační úrovni nebo v klubových soutěžích. V úvodním zápase jsme dosáhli velmi dobrý výsledek, ale před odvetou nemůžeme létat v oblacích. V Mnichově nesmíme nastoupit s přehnaným sebevědomím," avizuje Lionel Messi, který je se 77 góly nejlepším střelcem v historii Ligy mistrů.

Argentinská hvězda tak mluví navzdory tristnímu stavu, v jakém soupeř je. Mimo jsou Alaba, Robben, Ribery, Badstuber i Rode, kteří tak tvoří slušný lazaret. Německý mistr už 361 minut nedal gól a na výhru čeká čtyři zápasy. Pro Bayern jde o nejdelší sérii bez vítězství od roku 1991.

Absolutně nic nám nevychází, štve Lahma

„V posledních zápasech nám absolutně nic nevycházelo. Nedokázali jsme proměňovat ani vyložené šance. Ale jednou se to zlomí a my to zase budeme dělat dobře," burcuje tým kapitán Philipp Lahm.

Bavoráci se prostě nevzdávají, v zázrak stále věří. „Pokud bychom se soustředili jen na střílení branek, vypadneme tak jako v loňském semifinále s Realem. Musíme zůstat klidní, kontrolovat hru a uvidíme, co z toho vyplyne," nabádá mužstvo trenér Pep Guardiola, který v Barceloně hrnul trofeje jako hráč (16) i jako trenér (14).

Výrazně navrch má zatím jeho protějšek a bývalý spoluhráč Luis Enrique. „Máme svůj taktický plán a v poslední době se nám ho daří výborně plnit. Jeho základem je od začátku způsobit soupeři problémy. Když si všichni myslí, že lepší je běžet dozadu, my běžíme dopředu," vyhlašuje kouč Barcelony před odvetou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.