Hlavní obsah

Nedvěd: Liga mistrů je pro Juventus na prvním místě

PRAHA

Před pár dny Pavel Nedvěd naznačil, že je ochoten pomoci české reprezentaci v zápasech baráže o postup na mistrovství světa 2006. Nyní se už ale soustředí na výkony v dresu Juventusu Turín, který v úterý čeká duel Ligy mistrů s Bayernem Mnichov. Před zápasem se Nedvěd v rozhovoru pro deník Právo rozpovídal o šancích svého mužstva ve slavné soutěži.

Foto: archiv

Pavel Nedvěd

Článek

Máte za sebou dva zápasy v Lize mistrů. Oba jste bez problémů zvládli. Jste v čele italské ligy. Je současný Juventus silnější než ten v předešlých letech?To musíme teprve dokázat. Jsme sice první v lize, ale nic jsme nezískali a nevyhráli. Hodnocení přichází až na konci sezóny, podle toho, co jste dokázali vyhrát. Až na konci můžeme srovnávat.

Může Juventus dojít k naplnění vašeho snu v podobě vítězství v Lize mistrů?V Champions league jsme zatím nepotkali soupeře, kteří budou kandidovat na trofej pro vítěze. Potvrdili jsme si, že máme velice silné mužstvo. Letos můžeme myslet klidně na vítězství. Ale je to hodně ošidné. V druhé fázi nesmíte zkazit jediný zápas. Jinak jste venku.

Dobrá. A váš osobní pocit? Mám ty nejlepší pocity. Koupili jsme Vieiru z Arsenalu. Je to typ hráče, který nám moc chyběl. Stal se velkým tahounem Juventusu. Teď máme kompletní mužstvo.

Je pro vás vítězství v této soutěži hlavním cílem?Liga mistrů je určitě na prvním místě. Je to priorita. Ale je to složité. Všechna velká mužstva chtějí uspět především v této soutěži. Na to se soustředí. Každopádně je v našich myslích výše než italská liga. Ale jak už jsem řekl, zaváhání v italské lize napravíte. Klopýtnutí v Lize mistrů nikoli.

Reklama