Hlavní obsah

Plzeňský kouč Koubek po losu: Do Izraele se vydáme hned v úterý na špionáž

Plzeň

Do Izraele, nebo na Maltu. Právě tam odletí fotbalisté Viktorie Plzeň k prvnímu duelu 3. předkola Ligy mistrů. Úvodní duel dvojzápasu 2. předkola zvládli lépe hráči Hibernians, když na vlastní půdě porazili Maccabi 2:1. Definitivní rozhodnutí o soupeři českých šampiónů padne v následujícím týdnu, kdy bude Maccabi na vlastním hřišti dohánět ztrátu z prvního střetnutí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Viktorie Plzeň Miroslav Koubek

Článek

„Jednalo se o jednu z možných dvojic, teď je naším úkolem sehnat co nejvíce možných informací. Sbírat budeme veškeré dostupné materiály o obou soupeřích, na odvetě nebudou chybět zástupci sportovního vedení," potvrdil trenér Miroslav Koubek, že se Viktoria chystá v úterý do Izraele na špionáž.

„Přípravu nepodceníme, úkol je jasný - chceme projít do play off Champions League," zdůrazňoval.

„Očekávám, že izraelský mistr odvetu zvládne a naším soupeřem pro třetí předkolo bude Maccabi. Jedná se o soupeře, který měl mezi nenasazenými týmy této fáze nejvyšší koeficient, izraelské kluby navíc pravidelně v evropských pohárech postupují do skupinových fází. Nicméně toto neovlivníme, v přípravě se tak prozatím budeme věnovat stejnou měrou oběma týmům," přidával kouč Viktorie.

Osobní zkušenost s izraelským fotbalem má pak Daniel Kolář. Reprezentační záložník, jenž ve čtvrtek prodloužil v Plzni smlouvu do roku 2019, se v dresu Viktorie postavil izraelským soupeřům celkem čtyřikrát.

Skupinová fáze je pro Viktorii jasný cíl

V letech 2009 a 2011 se plzeňští fotbalisté v rámci letních příprav dvakrát postavili týmu Maccabi Haifa a připsali si remízu 1:1 a porážku 0:2. Veselejší vzpomínky má Kolář na duely s městským rivalem možného soupeře - Hapoelem Tel Aviv. S tradičním celkem se Viktoria střetla v rámci Evropské ligy 2012/2013 a připsala si dvě výhry v poměru 2:1 a 4:0. Při domácím dvoubrankovém vítězství se dokonce Kolář zapsal mezi střelce.

„Vzpomínky to jsou příjemné, nicméně ty ještě žádný zápas nevyhrály. V tuto chvíli budeme o soupeřích teprve sbírat informace. Věřím, že nás trenér pečlivě nachystá. Osobně bych preferoval cestu na Maltu, ale favoritem odvety bude bezesporu Maccabi," glosoval los třicetiletý fotbalista.

„Sám jsem před losem nikoho nepreferoval. Netajíme, že skupinová fáze pohárů je pro nás jasným cílem a úspěch ve 3. předkole Ligy mistrů ho zaručuje. Připravíme se poctivě, ať se nám postaví kdokoliv. A budeme chtít postoupit," potvrzoval Kolář, že nic jiného než postup do play off nebere.

"Rok jsme se připravovali na návrat na evropskou scénu a proto neuvažujeme o tom, že bychom nepostoupili a do skupinové fáze evropských poháru se nedostali," postavil před trenéra i hráče jasný úkol majitel klubu Tomáš Paclík.

Který tým bude podle vás soupeřem Viktorie Plzeň ve třetím předkole Ligy mistrů?
Maccabi Tel Aviv
72,1 %
Hibernians
27,9 %
Celkem hlasovalo 1932 čtenářů.

Reklama

Související témata: