Hlavní obsah

Arsenal má nůž na krku! Je to těžké, když je soupeř nadopovaný, posteskl si Wenger

Londýn

Do mimořádně složité situace se už stihli dostat před třetím kolem Ligy mistrů fotbalisté Arsenalu, kteří nemají na svém kontě ani bod a nyní je čeká dvojzápas s Bayernem Mnichov. Kouč Arsenalu se vpředvečer dnešního duelu s favoritem skupiny ještě vrátil k předchozím porážkám, které označil za smolné i neférové.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Kouč londýnského Arsenalu Arséne Wenger.

Článek

Kanonýři nejprve senzačně podlehli na hřišti Dinama Záhřeb 1:2, doma pak podlehli Olympiakosu 2:3. Senzační vítězství chorvatského mistra nad anglickým týmem však trochu pokazil pozitivní dopingový test domácího Ademiho.

„Díval jsem se znovu na oba zápasy a ty porážky byly trochu nešťastné. Když nepředvádíte svůj nejlepší výkon a soupeř je navíc nadopovaný, je to těžké," posteskl si Wenger. "Samozřejmě musíme ještě počkat na analýzu B vzorku," doplnil.

Fanoušci mu dávali za vinu, že úvodní soupeře v Lize mistrů podcenil. A hazardoval na citlivém postu gólmana, když místo Ligou mistrů ostříleného Petra Čecha nasazoval náhradníka Ospinu.

Soustředili se na Premier League

„Soustředili jsme se mnohem víc na Premier League než na Ligu mistrů. Je nám jasné, že proti Bayernu musíme být stejně koncentrovaní jako v Premier League. Možná jsme mohli být podezříváni, že jsme úvodní dva zápasy nebrali dostatečně vážně. To teď ale určitě nehrozí," ujišťoval kouč Arsenalu.

Současná forma Bayernu ale nahání hrůzu. V bundeslize vyhrál všech devět zápasů, stoprocentní je i v Lize mistrů, kde má navíc úchvatné skóre 8:0.

„My už jsme ale dříve nastoupili proti skvělým týmům Bayernu a dokázali jsme je porazit. A to hráli i Robben s Ribérym, soupeř tedy nastoupil v největší síle. Zkrátka, neexistuje mužstvo bez slabin. Bayern však musíte respektovat, má skvělou historii. Historie ale nehraje zápasy, bude nakonec záležet jen na našem výkonu," uklidňoval francouzský trenér.

Bayern je sice označován za favorita utkání, ale kouč bavorského velkoklubu Pep Guardiola do této role pasoval domácí Arsenal. „Má výhodu, protože musí vyhrát. Umím si představit, jaké by to bylo, kdyby byly pozice obrácené. Moji hráči by byli jako zvířata. Byli by velmi agresivní. My ale teď musíme hrát úplně jinak, především inteligentně," plánoval Guardiola.

Jak skončí úterní zápas Ligy mistrů mezi Arsenalem a Bayernem?
Arsenal na třetí pokus vyhraje
45 %
Utkání skončí remízou
11,8 %
Rozjetý Bayern si odveze další tři body
43,2 %
Celkem hlasovalo 17566 čtenářů.

Reklama

Související témata: