Hlavní obsah

Messi ho ještě nikdy nepřekonal. Čech se těší na výzvu, pro niž dělá fotbal

Londýn

Může se pochlubit parádní bilancí, která však projde ostrou zkouškou. Petr Čech ještě nikdy nedostal gól od božského Lionela Messiho. Jeho Arsenal teď ovšem narazí právě na Barcelonu. „Důležitější je postup, než jestli mi Messi nedá gól,“ ujišťuje brankář fotbalových Kanonýrů před osmifinále Ligy mistrů. První zápas se hraje v Londýně v úterý od 20:45, přímý přenos na ČT sport, on-line reportáž na Sport.cz.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Tak pojďte, šampióni! Petr Čech bude čelit mimořádné ofenzívní síle...

Článek

Božský Leo mi ještě nikdy nedal gól, může se chlubit. Skvělá bilance Petra Čecha je ovšem v ohrožení, další dva vzájemné souboje s Lionelem Messim mohou všechno změnit.

„Důležitější je postup, než jestli mi Messi nedá gól. Byl bych rád, kdyby má série pokračovala. Když on mi gól nedá a vypadneme, bude to hezké, ale radši bych bral postup. Každopádně nás čeká spousta práce. Nejen on, také Neymar, Suárez a Iniesta, téhle čtyřce se mimořádně daří. Musíme se na ně pořádně připravit, pak je šance," má brankář Arsenalu jasno.

Čech kontra Barcelona v play off Ligy mistrů:
2004/05 - osmifinále (1:2 venku, 4:2 doma) - postup
2005/06 - osmifinále (1:2 doma, 1:1 venku) - vyřazení
2008/09 - semifinále (0:0 venku, 1:1 doma) - vyřazení
2011/12 - semifinále (1:0 doma, 2:2 venku) - postup
Všechny uvedené zápasy odchytal za Chelsea.

Svatá trojice tvoří skvělý minitým

Někteří experti tvrdí, že Barca teď díky triu Messi, Neymar, Suárez disponuje vůbec největší ofenzivní sílou v historii fotbalu.

„Není to noční můra, je to výzva. Musíte si dávat pozor na každého jejího hráče, s Bayernem si taky nevyberete... Fotbal přece hrajete, abyste měli šanci utkávat se s nejlepšími. Já se těším, je to svátek, pro který fotbal dělám," poukazuje Čech.

Umění svaté trojice obdivuje. „Jejich největší síla je v tom, že ti tři hrají jako jeden minitým. Nehrají jen na sebe, každý z nich má i spoustu asistencí. Dostávají se do šancí, dávají hodně gólů. Každý z nich je schopen sám rozhodnout zápas. Všichni mají obrovskou individuální kvalitu a dokážou si vyhovět. Když ji přenesou do týmového prostředí, je to veliká síla. Jejich minitým doplněný o Iniestu a Rakitiče funguje na výbornou," říká gólman na svých stránkách.

Získat tak náskok alespoň jednoho gólu

Nežehrá ovšem, že Arsenal vyfasoval nejtěžší možný los. „Je třeba mít trochu štěstí a podat optimální výkon. Favoritem nejsme, tím je Barcelona. S každým se ovšem dá vyhrát, dokázali jsme to doma s Bayernem. Věřím, že šance je, člověk chce dojít co nejdál. V Lize mistrů se top týmům nikdy nevyhnete. Záleží na aktuální formě a štěstí."

Emirates Stadium zažije velký večer. A Kanonýři si troufají. „Věřím, že jsme na soupeře dobře připraveni a uhrajeme dobrý výsledek pro odvetu. Ideální by bylo vézt si do Barcelony náskok alespoň jednoho gólu. Nedostat gól, je v pohárech taky dobré, ale ne vždy to musí být rozhodující," přeje si Čech.

Jak dopadne úvodní osmifinálový zápas Ligy mistrů mezi Arsenalem a Barcelonou?
Vyhraje Arsenal
41,8 %
Utkání skončí remízou
12,3 %
Zvítězí Barcelona
45,9 %
Celkem hlasovalo 14447 čtenářů.

Reklama

Související témata: