Hlavní obsah

Loni Arda Turan, teď Torres. Sudí Brych má na Atlétiko spadeno. Mlčím, hlásil kouč Simeone

Barcelona/Praha

Zase ten Brych! V loňské sezóně vyloučil německý sudí fotbalistům Atlétika Madrid v odvetném čtvrtfinále Ligy mistrů čtvrt hodiny před koncem Ardu Turana a domácí Real dal v početní převaze dvě minuty před koncem jediný a hlavně postupový gól. Tentokrát v první konfrontaci šel na Camp Nou ze hřiště Torres už po půlhodině a domácí Barcelona využila po změně stran početní převahy ke dvěma Suárezovým gólům a vítězství. „Bylo to skutečně podobné. Nemohu říct, co si o červených kartách myslím. Je na vás, abyste přemýšleli a udělali si sami názor,“ nemínil kouč Atlétika Diego Simeone před novináři vyřknout svůj ortel.

Foto: Albert Gea, Reuters

Fernando Torres z Atlétika po vyloučení v čtvrtinále LM s Barcelonou.

Článek
Fotogalerie

Dvě žluté karty, které dostal autor vedoucího gólu Atlétika Torres, byly hloupé a hlavně naprosto zbytečné. Přemotivovaný, s adrenalinem vzdouvajícím se v těle fauloval uprostřed hřiště dvakrát v rychlém sledu, takže Felix Brych tasil dvakrát žlutou a následně i červenou. A to všechno v 36. minutě, kdy hosté vedli.

Rozhodující moment, přiznal i Suárez

„Byl to rozhodující moment zápasu, protože každý ví, jak kvalitním hráčem Fernando je," přiznával do kamer TV3 Suárez, který dvěma trefami po přestávce obstaral obrat a vítězství Barcelony.

„Dopustil se ale dvou tvrdých faulů. Byla to škoda, protože kdyby se hrálo jedenáct proti jedenácti, byl by to zajímavější zápas."

„Nezlobím se na něho. A reminiscencí na loňské vyloučení Ardy Turana na San Bernabéu nic nenaznačuji a ani netvrdím, že je správné všechno, co vyslovím. Jen přemýšlím o podobnosti obou utkáních a rozhodčím," neházel trenér Atlétika Simeone vinu na vyloučeného Torrese a netroufnul si přímo obvinit rozhodčího Brycha, že jeho tým poškodil.

Ani Suárezovo extempore, při němž v prvním poločase kopnul bez míče Juanfrana, aniž by dostal kartu, nechtěl kouč Atlétika komentovat. „Těch incidentů tam bylo víc, ale já prostě nemohou říct, co si myslím."¨

"Byl to agresivní faul a navíc bez míče, takže měl okamžitě dostat červenou,"  měl naopak naprosto jasno obránce Filipe Luís.

„Rozhodčí, pro něhož to byl velmi těžký zápas, poškodil obě mužstva," namítal technický ředitel Barcelony Robert Fernandez.

„Řada hráčů Atlétika si zasloužila ještě jednu kartu," měl za to, že pro hosty bylo ještě milosrdné, že dohrávali jen v deseti.

Kruté a nefér, shodli se hráči Atlétika

„Torresovo vyloučení bylo kruté. Do té doby jsme ovládali hru a první poločas patřil nám. Druhý byl v moci Barcelony jen proto, že měla výhodu jednoho hráče navíc," glosoval partii na Camp Nou kapitán Gabi.

„Červená byla naprosto nefér. Vždyť Torres udělal dva fauly a dostal dvě karty," cítil křivdu obránce Filipe Luís. „Snažili jsme se v deseti bránit, ale bylo to velice těžké, protože Barcelona měla hodně šancí. Mohlo to pro nás dopadnout nakonec lépe, ale také hůře. Není snadné hrát proti Barceloně v Lize mistrů, ale naštěstí nám dala jen dva góly," přidával v rozhovoru pro BT Sport.

„Barcelona byla po přestávce doslova přilepená k naší šestnáctce a bylo těžké se z tlaku vymanit. Pořád jsme ale naživu a v odvetě zkusíme čtvrtfinále otočit," sliboval trenér Simeone, že s podporou fanoušků se bude snažit Barcelonu z Ligy mistrů vyřadit stejně, jako se mu to povedlo před dvěma lety.

Postoupí do semifinále fotbalové Ligy mistrů Barcelona, nebo Atlético Madrid?
Barcelona
50,3 %
Atlético Madrid
49,7 %
Celkem hlasovalo 6835 čtenářů.

Reklama

Související témata: