Hlavní obsah

Ronaldovým hattrickem dotančil Bílý balet pošesté v řadě do semifinále, kam poprvé míří i City

Madrid/Manchester
Aktualizováno

Mít Cristiana Ronalda v sestavě znamená jistotu. Madridský Real svou hvězdu ve čtvrtfinálové odvetě Ligy mistrů pochopitelně měl, a to mu stačilo k postupu mezi poslední čtyři týmy Evropy. Ronaldo nasázel Vlkům z Wolfsburgu hattrick a Real po výhře 3:0 s jistotou postoupil. Už pošesté v řadě! Vůbec poprvé zamířil do semifinále Champions League Manchester City, kterému doma stačil k postupu gól, jenže dal čtvrthodiny před koncem De Bruyne. V souhrnu s remízou z Paříže tak slavili po vítězství 1:0 Citizens, zatímco Ibrahimovic a spol. i počtvrté v řadě ve čtvrtfinále vypadli.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Cristiano Ronaldo dává gól Wolfsburgu v odvetě čtvrtfinále Ligy mistrů

Článek
Fotogalerie

Kdo jiný, než Ronaldo?! A jak jinak mohl skórovat, než nohou a po pár desítkách vteřin hlavou?

Stačilo necelých sedmnáct minut a ochozy na Santiago Bernabéu šílely, neboť jejich idol vymazal dvoubrankové manko z prvního čtvrtfinále ve Wolfsburgu. Vlci totiž v odvetě připomínali plaché beránky, které vyvedl naprosto z míry permanentní presink Realu, vytrvalé napadání, důraz a agresivita v osobních soubojích.

Právě proto tolik chyb, proto Arnoldova laciná ztráta míče uprostřed hřiště, blesková akce, Carvajalova přihrávka a Ronaldova gólová trefa. Vzápětí sice další šanci neproměnil, neboť Veirinho měl nad ním navrch, ale po pár desítkách vteřin skóroval po rohovém kopu zase. Už popatnácté v deseti zápasech Ligy mistrů, které v dresu Bílého baletu odehrál.

Teprve po dvou úderech Real trochu zvolnil a nechal i německého protivníka hrát. A Wolfsburg se začal činit... Luis Gustavo střelou zdálky prověřil Navase, pokus příliš dlouho váhajícího Henriqueho zblokovali obránci.

Po půli čekalo Santiago Bernabéu na třetí úder a pochopitelně se dočkalo. Samo sebou v podání Ronalda, který technickou střelou propálil rozestoupenou zeď Vlků a zajistil tak Realu pošesté v řadě postup do semifinále.

Další velkou šanci sice Benzema neproměnil, ale Bílý balet už s přehledem do semifinále dotančil.

V Paříži Ibrahimovic, v Manchesteru Agüero

Švédský snajpr ve francouzských službách Zlatan Ibrahimovic netajil, jak moc je na odvetu na Etihad Stadium motivovaný a jak chce odčinit zahozenou penaltu v prvním duelu. Po šestnácti minutách k tomu měl první příležitost, neboť po faulu na Rabiota přišel trestný kop a Ibrahimovic měl první příležitost k pomstě. Pálil sice tvrdě a mířil pod břevno, jenže Hart si s jeho ránou poradil stejně jako při pařížské exekuci pokutového kopu.

Nevyužité penalty vůbec rámovaly čtvrtfinálovou konfrontaci obou soupeřů. V Parku princů při ní selhal Ibra, v Manchesteru po půlhodině Agüero, který dokonce vůbec netrefil bránu. Stará pravda, že faulovaný hráč nemá chodit na pokutový kop, se zase naplnila.

Agüero to totiž byl, jehož průnik zastavil gólman Trapp faulem, takže nemohlo přijít nic jiného než pokutový kop.

Citizens spoléhající na důsledný presink a rychlé brejky tak odmítli obrovskou možnost vykročit k semifinále, zatímco hosté se dál mohli držet své taktiky založené na kombinaci, držení míče a postupném útoku.

Postup pečetil De Bruyne

Pochopitelně, že do druhé půle vyrukovali hosté mnohem odvážněji. „Vždyť jsme museli dát gól," připomínal kouč Laurent Blanc neúprosnou pohárovou matematiku. Ibrahimovic zkusil trenérův příkaz splnit, ale jeho trestný kop Hart zase likvidoval, Moura sice branku vstřelil, ale protože Maxwell se zapomněl v ofsajdu, sudí ji neuznal.

Hart se tak stal hrdinou, neboť čtvrthodiny před koncem udeřil po přihrávce Fernanda De Bruyne a Citizens mohli slavit historický postup mezi čtyř poslední čtyři celky. Závěrečné vzepětí hostů už totiž na jejich postupu nic nezměnilo, neboť Hart byl prostě neprůstřelný.

Odvetná čtvrtfinálová utkání fotbalové Ligy mistrů:
Real Madrid - Wolfsburg 3:0 (2:0)
Branky: 16., 17. a 77. Ronaldo. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.). ŽK: Ronaldo - Arnold, Luiz Gustavo, Dante, Vierinha. Diváci: 80 000. První zápas: 0:2, postoupil Real.
Real: Navas - Carvajal, Ramos, Pepe, Marcelo - Modrič (90.+2 Varane), Casemiro, Kroos - Bale, Benzema (84. Jesé), Ronaldo. Trenér: Zidane.
Wolfsburg: Benaglio - Vierinha, Naldo, Dante, Rodríguez - Pinto (73. Caligiuri), Guilavogui (80. Dost), Arnold, Luiz Gustavo, Draxler (32. Kruse) - Schürrle. Trenér: Hecking.
Manchester City - Paris St. Germain 1:0 (0:0)
Branka: 76. De Bruyne. Rozhodčí: Velasco - Alonso, Yuste (všichni Šp.). ŽK: Fernandinho - Trapp, Pastore, Van den Wiel. Diváci: 43.000. První zápas: 2:2, postoupil Manchester.
Manchester City: Hart - Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy - Navas, Fernando, De Bruyne (84. Touré), Fernandinho, Silva (87. Delph) - Agüero (90.+3 Iheanacho). Trenér: Pellegrini.
Paris St. Germain: Trapp - Van der Wiel, Aurier (61. Pastore), Silva, Maxwell - Motta (44. Lucas), Marquinhos, Rabiot - Di María, Ibrahimovic, Cavani. Trenér: Blanc.

Reklama

Související témata: