Hlavní obsah

Messi už není jediným pánem hattricků, Ronaldova magická noc spasila Real

Madrid

Jak řekl, tak učinil. „Úterý bude patřit nám. Bude to skvělá, přímo magická noc. Pro postup uděláme všechno,“ avizoval Cristiano Ronaldo. A opravdu, svým hattrickem dovedl fotbalisty Realu Madrid do šestého semifinále Ligy mistrů v řadě. Po porážce 0:2 ve Wolfsburgu dokázal Bílý balet v odvetě na San Bernabeu zvítězit 3:0 a jde dál. Druhým jistým semifinalistou je Manchester City, který vyřadil Paris St. Germain.

Foto: Sergio Perez, Reuters

Hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo se raduje z gólu proti Wolfsburgu.

Článek
Fotogalerie

Ano, magická noc. Ale především Ronaldova.

"Vždy je obtížné dohnat dvougólový deficit. Odveta však byla perfektní, pro mě osobně to byla magická noc. Jsem šťastný za hattrick, ale nejdůležitější je výkon týmu. Hráli jsme s patřičnou dávkou intenzity. Fotbal je plný překvapení, týmy v Evropě se stále více zlepšují, proto je náročné vyhrávat takové zápasy," cení si Cristiano Ronaldo.

„Jsem šťastný. Cristiano je prostě velmi speciální hráč, on dělá ten rozdíl. Dal tři góly, když ho tým potřeboval," libuje si kouč Zinédine Zidane.

Jeho žolík láme rekordy. Připsal si pátý hattrick v Lize mistrů a vyrovnal tak rekord barcelonského rivala Lionela Messiho. V probíhajícím ročníku navíc zaznamenal 16 branek a od vlastního rekordu soutěže, který stanovil v sezóně 2013/14, dělí portugalskou hvězdu jediný zásah. Ronaldo je s 93 góly i nejlepším střelcem historie Ligy mistrů. Má teď přesně o deset zásahů víc než Messi (83).

Nejvíc gólů v jednom ročníku Ligy mistrů:
2013/14: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 17
2015/16: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 16
2011/12: Lionel Messi (Barcelona) 14
2012/13: Cristiano Ronaldo (Real Madrid) 12
2011/12: Mario Gomez (Bayern) 12
2010/11: Lionel Messi (Barcelona) 12
2002/03: Ruud van Nistelrooij (Manchester United) 12

Portugalec zase obhájil sám sebe

„Pochybovali o nás, ale Ronaldo zase obhájil sám sebe. Potřebujeme ho. Tým hrál jako jedna duše. Ale on je prostě rozhodující," poukazuje kapitán Sergio Ramos. „Je to pro mě složitá sezóna se spoustou bolesti. Potřeboval jsem takovou noc, teď si budeme užívat postup," dodává obránce.

„Cristiano je skvělý hráč. Jsem si jistý, že je šťastný za své góly, ale ještě šťastnější, že jeho tým postoupil. Nemůžeme si vybírat soupeře pro semifinále. Uvidíme, koho nám los určí, co se pak stane," těší se další obránce Marcelo.

Je čas slavit a být šťastní

„Byl to fantastický večer. Fanoušci byli fenomenální, bez nich bychom nebyli schopni čtvrtfinále otočit. Zároveň strašně těžký večer. Žádný tým se nedostane do semifinále, aniž by si vytrpěl kritické chvíle," připomíná Marcelo.

„V soutěži jako Lize mistrů si nemůžete vybírat své soupeře. Musíme se připravit na každého. Ať už pro semifinále dostaneme kohokoliv, bude to skvělé," jásá Pepé.

„Prohráli jsme první zápas, a abychom postoupili, museli jsme prokázat velké úsilí a charakter. Jsem opravdu pyšný na své hráče. Teď je čas slavit a být šťastní," káže Zidane.

Reklama