Hlavní obsah

Nemáme formu a jsme zaslouženě vyřazeni, říká Ščasný na rovinu

Bukurešť

Jako nasazený tým byli mírným favoritem. Fotbalisté Sparty však na Steauu Bukurešť nestačili. „V první řadě je to pro nás velké zklamání. Dvojzápas byl hratelný, věřil jsem tomu, ale po našich výkonech v obou utkáních to je zasloužené vyřazení. Máme nyní jasný cíl postoupit do skupiny Evropské ligy,“ citují klubové stránky trenéra Zdeňka Ščasného.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Zdeněk Ščasný hodnotí další marný pokus o Ligu mistrů...

Článek
Fotogalerie

Zlým znamením byl již zpackaný druhý poločas pražského duelu a nevýhodná remíza 1:1. Odveta v Bukurešti sparťanský zmar ještě umocnila, po porážce 0:2 je Liga mistrů znovu v trapu.

„Z pohledu dvojzápasu byla Steaua lepší. Hlavně proto, že jsme ani v jednom zápase nepodali optimální výkon. Hráli na stejné úrovni, jako jsme je viděli během sledování v přípravě. Nám se to nepodařilo," potvrzuje kouč Zdeněk Ščasný do očí bijící srovnání.

„Nemáme optimální formu, to je naprosto nezpochybnitelný fakt. Nerad jmenuji, ale třeba Ondra Zahustel hraje hodně za svými možnostmi. Lukáš Vácha nastoupil po zranění, nedařilo se téměř všem. Červená karta byla nedisciplinovanost, zvlášť když v útoku měl soupeř jen jednoho hráče a byli tam další naši hráči," kritizuje Ščasný i zkrat vyloučeného Jakuba Brabce.

Stanciu nebyl jediným rozdílem

Noční můrou Sparty se stal střelec Stanciu, který jí ve dvou zápasech nasázel všechny tři góly soupeře.

„Bylo by hodně zjednodušené, kdybych vyřazení svedl jen na to, že soupeř měl rozdílového hráče v osobě Stanciu. Ano, on je výjimečný, ale nebylo by férové říct, že on byl jediným rozdílem," přiznává Ščasný.

Na poslední chvíli přišel o obránce Holka. „Hrálo by se v jiném rozestavení, kdyby Mario byl v pořádku. Ale na to se nemůžeme vymlouvat, v odvetě sehrály roli úplně jiné věci."

„Steaua byla lepší a kvalitnější, to je fakt. Kluci byli v kabině o přestávce odhodlaní dát branku a zápas zvrátit. Nemá smysl se ohlížet, zda by se to povedlo nebýt červené karty," kaboní se Ščasný.

Reklama

Související témata: