Hlavní obsah

Kritika spoluhráčů, proslov šéfa ve středovém kruhu. V takové atmosféře se Plzeň chystá na boj o LM

Plzeň

Po sobotní porážce se Zlínem nebylo v Plzni veselo. Kapitán Roman Hubník kritizoval některé spoluhráče z nedostatku zápalu, trenér Roman Pivarník narážel na to samé. Spekuluje se o změnách v kádru. V takových kulisách se český fotbalový mistr chystá na úterní bitvu, při které bude v banku 378 miliónů korun.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Vedení klubu promlouvá k hráčům, zády zleva Tomáš Paclík, trenér Roman Pivarník, František Mysliveček a Adolf Šádek na tréninku Viktorie Plzeň.

Článek

Plzeňský stadión ve výzdobě před zápasem Ligy mistrů.

Pokud v úterní odvetě play off Ligy mistrů s bulharským Ludogorcem Razgrad nezlikviduje Viktoria dvoubrankové manko ze Sofie (0:2), zbude na ní Evropská liga. Tu má jistou, zajistila si ji postupem přes ázerbájdžánský Karabach v 3. předkole.

„Bylo by samozřejmě lepší, kdybychom se Zlínem vyhráli. Ta facka nás ale může nakopnout, můžeme se poučit a odvetu s Razgradem zvládnout. Šance na postup pořád je," prohlásil brankář Matúš Kozáčik, který odmítá, že by v kabině Viktorie po nevydařeném vystoupení se Zlínem a následné Hubníkově kritice zavládla špatná atmosféra.

„Roman je kapitán, je normální, že se k tomu vyjádřil. I já jsem řekl pár slov," uvedl Kozáčik.

„Vnímáme věci, jež jsou v médiích, která analyzují naše zápasy. Víme sami, že to není ono. Ale také víme, že každé utkání je diametrálně rozdílné. V pohárových předkolech proti nám stojí soupeři jiné kvality, za dva dny pak musíte přepnout do jiného režimu a v lize dominovat, hrát nátlakově. Není to jednoduché," podotkl trenér Roman Pivarník.

Posílí Viktorii Poznar či Zeman?

O výjimečnosti situaci svědčí, že před včerejším tréninkem předstoupilo před hráče vedení Viktorie, což nebývá zvykem. Ve středovém kruhu Doosan Arény měl majitel klubu Tomáš Paclík k týmu krátký proslov.

Jisté je, že sestava, která v úterý vyběhne proti Razgradu, bude dost odlišná od té, která nezvládla duel se Zlínem. V něm udělal Pivarník spoustu změn, které nepřinesly pozitivní odezvu. „Za Razgrad v sobotní lize nehrál ani jeden hráč, který nastoupil proti nám. Se Zlínem to byl citelný zásah do týmu, ovšem liga je soutěž dlouhodobá, předkola krátkodobá. Nejdůležitější dvojzápas s Karabachem jsme zvládli, zajistili jsme si Evropskou ligu. Teď se pokusíme o Ligu mistrů. Podmínkou je, abychom vstřelili první gól a byli dostatečně kompaktní. Pak se to může povést," řekl Pivarník.

O víkendu avizoval, že po odvetě s bulharským mistrem dorazí do Plzně posily. Podle informací Práva klub jedná o příchodu zlínského útočníka Tomáše Poznara, do úterního večera však transfer nebyl dotažen. V jednání je také angažmá nejmenovaného zahraničního fotbalisty, který si zahrál na letošním ME ve Francii. Blízko je návrat záložníka Martina Zemana ze Sionu. Naopak kádr Viktorie by mohl opustit útočník Jan Holenda.

Podaří se Plzni i přes výrazně problémy postoupit do základní skupiny Ligy mistrů?
Ano
23,8 %
Ne
76,2 %
Celkem hlasovalo 16925 čtenářů.

Reklama