Hlavní obsah

Juventus se nevzdává naděje na obrat čtvrtfinále s Arsenalem

Fotbalisty Juventusu Turín po prohře 0:2 v úvodním zápase čtvrtfinále Ligy mistrů na hřišti londýnského Arsenalu většina fanoušků i odborníků odepsala, ale trenér Fabio Capello stále věří v zázračný obrat. I turínský kouč však připustil, že Juventus by musel příští středu v odvetě předvést mimořádné představení, aby mohl pomýšlet na účast v elitní čtyřce.

Článek

Z výkonu svého týmu v prvním utkání byl Capello notně rozmrzelý.

"Pořád ale žijeme a věříme, že v Turíně jsme schopni předvést velký výkon," prohlásil po utkání Capello. Jinak byl na své hráče nazlobený. Juventus se na Highbury složil pod vytrvalým tlakem domácího celku a turínský kouč uznal, že výhra Arsenalu byla zasloužená. "Hráli velmi dobře. Vypadali také svěže, možná i proto, že měli devět dní volno," připomněl Capello skutečnost, že Arsenalu odpadl kvůli nezpůsobilému terénu sobotní ligový zápas v Portsmouthu.

Capella mrzely hlavně dvě chyby v obraně, po nichž domácí dvakrát udeřili. "Hráli jsme celkem dobře, ale jen do prvního gólu, který jsme jim doslova darovali. Podobné to bylo i při druhé brance," uvedl Capello. Před odvetou mu dělá starosti i fakt, že mimo hru zůstanou vyloučení Camoranesi se Zebinou a také záložník Vieira, kterému nevyšel návrat na Highbury a druhý zápas proti bývalým spoluhráčům bude kvůli třetí žluté kartě sledovat jen jako divák. Do hry se ale už zapojí v úterý distancovaný český záložník Pavel Nedvěd.

Kanonýři drží v šachu další velkoklub

Highbury po třech týdnech znovu zalila vlna nadšení. Nedávno "Kanonýři" slavili vyřazení Realu Madrid a nyní drží v šachu i další velkoklub. Arsenal má na dosah první účast v semifinále LM a velebí hlavně osmnáctiletého záložníka Franceska Fabregase, který první gól Juventusu dal a druhý přichystal před prázdnou branku kapitánovi Henrymu. "Předvedli jsme skvělý výkon a dokázali si, že můžeme porazit kohokoliv na světě," radoval se Fabregas, který ve středu zastínil svého předchůdce a vzor Vieiru.

Postoupí Juvetus do dalších bojů Champions League?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

Arsenal v Lize mistrů nechává zapomenout na rozpačité výkony v Premier League a na evropské scéně je k nezastavení. Kouč Arsene Wenger našel na středečním výkonu svého týmu pouze jednu chybu.

"Snad jsme ještě mohli přidat jednu branku. Hlavně ve druhém poločase jsme měli vyložených šancí hned několik," připomněl Wenger slibně rozjeté akce, které většinou táhl nepolapitelný Henry. "Jinak musíme být spokojení. Hráli jsme fotbal podle našich představ, dali dva góly a neinkasovali. Byl to pro nás krásný večer," liboval si francouzský kouč. Ve své jubilejní desáté sezoně na lavičce londýnského klubu může pomýšlet na premiérový triumf v Lize mistrů. Wenger ale dál než za čtvrtfinále nehledí. "Vždyť s Juventusem jsme teprve v polovině cesty," upozornil.

Barcelona je rozpolcená

Favorizovaná Barcelona je po prvním čtvrtfinálovém zápase na hřišti Benfiky Lisabon rozpolcená. Katalánci v portugalské metropoli uhráli remízu a navíc neinkasovali, ale mrzí je bídná produktivita. Ofenziva je tradičně barcelonskou chloubou, ale v Lisabonu hosté spálili šancí na několik zápasů dopředu a připravili se o možnost klidnější odvety. Eto´o, Deco, Van Bommel či Larsson v jasných pozicích gólmana Moretta nepřelstili.

"Je to škoda, že jsme nedokázali skórovat. Ale jsem přesvědčen o tom, že se v odvetě prosadíme," prohlásil kouč Frank Rijkaard, jehož přímý souboj s trenérem Benfiky a bývalým spoluhráčem z nizozemské reprezentace Ronaldem Koemanem skončil v první vzájemné bitvě nerozhodně.

Koeman nijak nezakrýval, že "Barca" byla lepší. "Měli mnohem víc šancí než my. Byli favoritem před zápasem a zůstávají jím i před odvetou. Ale my se na Nou Campu budeme prát," vzkázal bývalý obránce Barcelony před cestou na stadion, kde v minulosti nosíval i kapitánskou pásku.

Koeman byl po utkání spokojený s tím, jak jeho hráči pokryli hvězdné duo Ronaldinho - Deco. "Ricardo Rocha ubránil Ronaldinha, to samé platí i o Betovi, který měl na starosti Deka. V odvetě musíme dokázat to samé, pak máme šanci na úspěch," řekl Koeman. Také hráči Benfiky bezbrankovou remízu brali za úspěch. "Před odvetou je všechno otevřené," řekl brazilský brankář Moretto, jeden z hrdinů utkání.

Reklama