Hlavní obsah

Atraktivní odměna za podpis. Proti Liverpoolu můžeme uspět, doufá Kadeřábek

Praha

Jiné nabídky nevzal na vědomí a nedávno prodloužil smlouvu až do roku 2021. Odměny se mu dostalo vzápětí. Fotbalový reprezentant Pavel Kadeřábek si teď v play off o postup do Ligy mistrů zahraje se svým Hoffenheimem proti favorizovanému Liverpoolu. Obránce přesto věří v postup a zároveň na dálku drží palce Spartě v nelehkém startu sezóny.

Foto: Sport Invest

Pavel Kadeřábek (vpravo) na soustředění Hoffenheimu se svým agentem Viktorem Kolářem.

Článek

Čekají ho dva nádherné zápasy, přesto ho páteční los v Nyonu příliš nenadchl.

"Pocity mám, upřímně, smíšené. Pokud ale chceme být v Lize mistrů konkurenceschopní, musíme umět porážet i tyto soupeře. Osobně jsem si Liverpool nepřál, raději bych na takového soupeře narazil až ve skupinové fázi Ligy mistrů," líčí Pavel Kadeřábek v rozhovoru pro agenturu Sport Invest, která ho zastupuje.

Věhlasného soupeře se ovšem nebojí. "Šance vidím otevřené. Liverpool je silný soupeř a daří se mu. My jsme ale minulou sezónu hráli kvalitní fotbal a máme na to, abychom přes soupeře postoupili. I když to bude strašně moc těžké."

Liverpoolu se v přípravě daří

Kadeřáběk moc dobře ví, že Liverpoolu se v přípravě velmi daří. "Viděl jsem jejich zápas s Bayernem Mnichov, který vyhráli 3:0, a byli v zápase lepším týmem. To vzbudilo v Německu celkem velký ohlas."

Pro Němce bude samozřejmě tématem i návrat trenéra Jürgena Kloppa. "Určitě ano, ale to jde mimo mě. Pro německá média i fanoušky se však bude jednat o jedno z hlavních témat. Řeší se ale také návrat Firminha, jehož Hoffenheim vychoval pro velký fotbal," poukazuje Kadeřábek.

Hoffenheim začíná doma, což není ideální. "Vždy je lepší začínat venku, to je jasné. Ale není čas se zabírat věcmi, které člověk neovlivní. Věřím, že v domácím prostředí odehrajeme před našimi fanoušky dobrý zápas s nadějným výsledkem pro odvetu."

Sparta mu dělá starosti

Starosti mu dělá mateřská Sparta, která v předkole Evropské ligy ztroskotala na CZ Bělehrad. "Její zápasy sleduju a vyřazení je mi hrozně líto. Moc bych Spartě přál, aby se jí začalo dařit. Kluci se musí semknout a já věřím, že to půjde."

Doufá, že nově budovaný tým se popere o mistrovský titul. "Věřím, že si posily sednou. Možná je jich na můj vkus trošku hodně najednou, ale to je otázka pro Spartu. Každopádně si přeji, aby se posily sehrály a na Letné dali dohromady tým, který vyhraje ligu. Moc bych to Spartě a jejím fanouškům přál," vzkazuje Kadeřábek.

Reklama

Související témata: