Hlavní obsah

Kulič: Bude to velká show pro nás i město

Ve středu startuje fotbalová Ligy mistrů i pro českého zástupce - Mladou Boleslav. Druhý tým minulého ročníku se na účast v předkole prestižní soutěži těší a kapitán týmu Marek Kulič v rozhovoru pro deník Právo upozorňuje: " Lidi jsou úplně pobláznění.".

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Kapitán Mladé Boleslavi Marek Kulič se protahuje během tréninku.

Článek

Boleslav ve středu čeká premiéra v evropských pohárech. Jak se těšíte?

Jsme nachystaní dobře, jen aby to dopadlo... Bude to velká show pro nás i celé město. Lidi jsou úplně pobláznění, chlapi ze Škodovky už od pondělka chodí na stadión a koukají, kam mají lístky. Snad to nepokazíme a vyhrajeme. V přípravě se nám dařilo, ale všechno ukáže až první ostrý zápas. Nebude to sranda.

Kolik máte informací o norském soupeři?

Viděli jsme na videu dva jejich ligové zápasy, oni nás zase byli sledovat na soustředění v Rakousku, když jsme hráli s GAK Štýrský Hradec. A to jsme byli dost hrozní.

V čem je největší síla Valerengy?

V útoku hraje zkušený Flo. Skoro není vidět, ale když se dostane do šance, hned to smrdí gólem. Pořád to má v noze. Moc toho sice nenaběhá, ale je to typický koncový hráč. Zezadu to zase řídí Johnsen, který kopal v Manchesteru United. Mají rychlé krajní záložníky a slušné standardky. Ale defenzíva nebyla nic moc. Stopeři se mi zdáli docela pomalí, což by mohla být naše výhoda.

Jak vidíte postupové šance?

Šedesát ku čtyřiceti pro nás. Ale nesmíme nic podcenit. Chtělo by to vyhrát a nedostat gól. Jsme na zemi, na druhou stranu by bylo fajn projít do třetího předkola. Tam bychom dostali někoho hodně silného, ale i v případě neúspěchu by nás čekal Pohár UEFA. I to by bylo super.

Váš tým se výrazně posílil. Co říkáte novým hráčům?

Mám z toho velmi dobrý pocit. Svědčí to o tom, že chce klub i v nové sezóně něco dokázat. Abrahám je výborný, fantastický bude i Poláček, který k nám přišel ze Sparty na poslední chvíli. Ostatní kluci se musejí více sžít s tvrdým tréninkem. Já když do Boleslavi přišel, taky jsem ze začátku šlapal vodu.

Do útoku přišel Mikolanda, uzdravil se Holub. S kým budete na hrotu nastupovat?

Zatím s Lubošem Peckou. Zvykli jsme si na sebe v minulé sezóně a vyhovíme si. Ale záležet bude na momentální formě nás všech.

Uvědomujete si, že po druhém místě z minulé sezóny budete nyní pod daleko větším tlakem?

No jo, upletli jsme na sebe bič... Všichni lidi tady čekají, že budeme honit Spartu, ale bude moc těžké ty pozice uhájit. Teď se teprve ukáže, jaký jsme mančaft.

Řada lidí říká, že máte formu na zahraniční angažmá. Byly nějaké nabídky?

Něco existuje. Vím, že mi bude jednatřicet a asi mám poslední šanci něco venku zkusit. Ale teď je pro mě nejdůležitější vstup do pohárů s Boleslaví. Navíc každým dnem čekáme narození druhého dítěte. Bude to kluk: Marek Kulič junior!

Reklama

Související témata: