Hlavní obsah

Beckham už je jednou nohou v Barceloně

BARCELONA

Senzační přestup roku je na spadnutí. Anglická fotbalová ikona David Beckham má našlápnuto do Barcelony. Katalánský velkoklub je ochoten poslat do Manchesteru požadovaných 30 miliónů liber (asi 1,5 miliardy korun) a v nejbližší budoucnosti hodlá žhavou novinu oznámit. Informuje o tom britský deník The Sun ve své internetové verzi.

Foto: koláž Novinky

Nový lídr Barcelony - David Beckham?

Článek

Beckhamův příchod do Barcelony byl hlavním trumfem Joana Laporta v boji o předsednické křeslo v klubu. "Za Beckhama je to skvělá cena. On ty peníze dokáže klubu vydělat zpět," je si jist Laporta. Kouč anglického šampióna Alex Ferguson s odchodem své největší hvězdy zřejmě počítá, jak naznačuje nedávno dohodnutý přestup brazilského mistra světa Ronaldinha z francouzského Paris St. Germain a další usilovné pátrání v přestupových vodách.

V souvislosti s Beckhamovým přestupem se v minulých dnech spíše hovořilo o jiném španělském gigantovi - Realu Madrid. Zdá se ale, že věčný rival z Barcelony byl tentokrát rychlejší a sólokapra ulovil pro sebe. "Mluvili jsme s šéfem United Peterem Kenyonem a jsme skutečně jen krůček od dohody. Jsem velkým optimistou. Kenyon je myšlence prodat Beckhama do Barcelony velmi nakloněn," řekl Laportův zástupce Sandro Rosell obvykle dobře informovanému The Sun.

Barcelona mu padne k nohám

Laporta má s Beckhamem velké plány. Kapitán anglické reprezentace se má v jeho představách stát vůdcem znovuzrozené Barcelony. Ta stála v minulých letech spíše ve stínu, z něhož ale nyní hodlá vyjít. "Vrátíme se tam, kam patříme. Na vrchol," prohlásil Laporta, který případný Beckhamův příchod označil za nejvelkolepější ve slavné klubové historii.

"David je naprosto dokonalý. Barcelona by mu padla k nohám, fanoušci by jej milovali. Je přesně tím typem hráče, který je dokáže okouzlit. S ním se začne psát nová historie týmu, je to vzrušující," dodal Laporta.

Reklama

Související témata: