Hlavní obsah

Štěpánek vyhrál tenisový challenger v Prostějově

PROSTĚJOV

Český tenista Radek Štěpánek zvládl na Živnobanka Czech Open v Prostějově argentinský dvojboj a challenger vyhrál. Ve finále zdolal Argentince Mariana Puertu 7:5 a 6:3. O den dříve vyřadil v semifinálejeho krajana Jose Acasusa. Turnaj je dotován 125 000 dolary.

Článek

Štěpánek svého finálového soupeře zdolal po 76 minutách.

Po Bohdanu Ulihrachovi, který zde vyhrál v letech 1997 a 2001, je Štěpánek teprve druhým českým vítězem prostějovského turnaje. Díky prvnímu triumfu na challengeru v kariéře si připsal 18.000 eur (asi 560.000 korun) a 90 bodů do žebříčku ATP.

Stejně jako v semifinále s dalším Argentincem Josem Acasusem získal 47. hráč světového žebříčku hned v první hře soupeřovo podání. To jej uklidnilo a rozehrál postupně pestrou škálu úderů od stopbalů, až po přesné prohozy. Levou rukou hrající Puerta (97. na ATP) sice většinu zkrácených míčů doběhl, už je ale nestačil zahrát přesně. Štěpánek opět dobře servíroval a dvě hry ukončil přímými body z podání.

Za stavu 4:3 ale na českého tenistu dolehla krize a ztratil servis. Puerta si svůj udržel a při následném soupeřově podání měl dva setboly. Koncentrovaný Štěpánek stačil hrozbu odvrátit, když v obou případech zariskoval a přechodem na síť nedal Argentinci šanci na zisk setu. Hned v následující hře získal Štěpánek znovu soupeřovo podání a možnost získat sadu při svém servisu už nepustil.

Klíčovým okamžikem druhého setu byla třetí hra, v níž Puerta znovu ztratil podání. Štěpánek pak nedal soupeři nejmenší naději na zvrat a při jeho podání za stavu 5:3 proměnil první mečbol.

FináleŠtěpánek (2-ČR) - Puerta (7-Arg.) 7:5, 6:3.

Reklama

Související témata: