Hlavní obsah

Kvůli volejbalové Světové lize odložil Zapletal i svatbu

PRAHA

V sobotu se měl v Kyjově oženit, místo toho bude na druhé půlce zeměkoule v Tokiu hrát zápas Světové ligy. Postupové naděje českých volejbalistů zhatily původní termín svatby reprezentačního nahrávače Petra Zapletala.

Foto: archiv

Petr Zapletal.

Článek

Vítězná šňůra, která národnímu týmu reálně přiblížila vidinu madridského finále, přiměla Zapletala odsunout slavnostní obřad až na 26. července. "Nebylo snadné snoubenku přesvědčit, nejdříve o tom nechtěla vůbec slyšet. Pomohli mi rodiče i představitelé volejbalového svazu a nakonec s náhradním termínem souhlasila," vypráví 25letý volejbalista hrající ve švýcarské lize za Ženevu.

Pro o rok a půl starší přítelkyni má jen slova chvály. "Ohromně si Martiny vážím, že mi vyšla vstříc. Hrála basket, takže má pochopení pro zvláštnosti sportovního života, který vám umí zamotat plány. Původně jsem myslel, že si z kolotoče Světové ligy odskočím na svatbu, neboť přípravy na ni začaly už o Vánocích a o účasti v prestižní soutěži jsme se dozvěděli dva týdny před začátkem. Jenže nyní máme obrovskou šanci postoupit do Madridu, šlape nám to a já bych hrozně rád byl celou dobu s mužstvem," prozrazuje 194 cm měřící Zapletal.

"Dostal kvůli sňatku volno, ale chápu, že ho pohltila perfektní reprezentační parta a když se nám začalo v soutěži dařit, chtěl být u toho i v Japonsku," doplňuje trenér Pavel Řeřábek.

V červenci už žádný volejbal

Už více než měsíc má Zapletal zakoupený oblek, ale všechny předsvatební starosti zůstávají na bedrech snoubenky, která si v nabitém programu Světové ligy partnera příliš neužije.

"Také proto, že je zdravotní sestra a dělá na směny. Snaží se však v práci domlouvat, aby měla volno, když ho máme i my. A musel jsem jí svatosvatě slíbit, že poslední červencovou sobotu se žádný volejbal už nehraje," usmívá se ženich.

Budoucí manželé mají rozestavěný dům v Olomouci a na svatbu zvou i reprezentačního kapitána Ivo Dubše, kterému posunutí termínu přišlo rovněž vhod. Navíc novou sezónu začne Zapletal už jinde než ve Švýcarsku - bývalého hráče Brna, Púchova, Madeiry a německých klubů Friedrichshafenu i Mendingu asi zláká řecká liga.

Reklama