Hlavní obsah

Barca protestuje, Chelsea na nás chystá pískoviště

PRAHA

Znovu vypjatý duel se dá očekávat v dalším kole prestižní fotbalové Ligy mistrů. Obhájce trofeje FC Barcelona hraje ve středu 18. října na hřišti londýnské Chelsea a španělský klub si už s předstihem stěžuje na stav hrací plochy. Ta prý připomíná spíše pískoviště. "Je to pouze rutinní údržba trávníku," brání se zástupci anglického mistra.

Foto: archiv

Ilustrační foto

Článek

Trenér Chelsea José Mourinho je známý lišák a už v minulé sezóně se snažil technickým hráčů Barcelony znepříjemnit život posypáním hřiště pískem. Ten omezí kombinační hru, což více vyhovuje jednoduššímu stylu Chelsea.

Jak dopadne utkání Chelsea - FC Barcelona?
Hlasujte v anketě Sport.cz!

"Víme, co je Mourinho zač," cituje deník The Sun záložníka Barcy Andrese Iniestu. "Ale když zápas skončí stejně jako loni naší výhrou, tak nám písek vadit nebude," uvedl Iniesta.

Obavy z písečného trávníku má i špílmachr Xavi. "Bude to pro nás špatné. Spoléháme na kombinaci a takové hřiště bude vyhovovat jednoduché hře Chelsea," říká Xavi. "Loni nám k výhře hodně pomohlo, že soupeř hrál oslabený," připomněl Španěl vyloučení Asiera Del Horna. "Raději bychom měli kvalitní trávník a až budeme hrát na Nou Campu, pomůžeme naší hře pokropením hřiště," těší se na domácí odvetu Xavi.

Špičkové zápasy na kvalitním hřišti

K zodpovědnosti vyzývá soupeře jedna z legend Barcelony Andoni Zubizarreta. "Co k tomu říct? Nevím, jestli mají problémy s trávníkem nebo jenom provádějí údržbu... Ale největší zápasy, jako bude tento, musejí být hrány na co nejlepším povrchu," upozorňuje bývalý gólman španělské reprezentace.

Po loňském vyřazení prahne Mourinho po odvetě a příležitost k částečnému vyrovnání účtů bude mít už za jedenáct dnů. Portugalec je známý svojí vychytralostí, přesto tentokrát Chelsea tvrdí, že žádné fígle na soupeře nechystá. "Osmnáctidenní přestávka mezi domácími zápasy umožnila našim zaměstnancům zapracovat na údržbě trávníku. Vylepšili jsme odvodňovací systém, takže trávník bude ve špičkové kondici," slibuje mluvčí Chelsea.

Reklama

Související témata: