Hlavní obsah

Kollerova branka přinesla Monaku bod za remízu 1:1 v Toulouse

PAŘÍŽ

Český fotbalový útočník Jan Koller zajistil svým gólem Monaku alespoň bod za remízu 1:1 v utkání 28. kola francouzské ligy na hřišti Toulouse. Koller, který do utkání zasáhl až na začátku druhé půle, se prosadil čtvrt hodiny před koncem, když využil své výšky a vstřelil šestou brankou v sezóně. Monaku patří třináctá pozice se ziskem 35 bodů, Toulouse si udrželo čtvrté místo.

Foto: REUTERS/Jean-Philippe Arles

Ilustrační fotografie

Článek

Do utkání vstoupilo lépe Toulouse, za které odehrál 80 minut další český útočník Pavel Fořt. V polovině první půle si udělal místo útočník Mathieu a vstřelil vedoucí branku. Monako se tak muselo začít tlačit do útoku a do druhé půle nastoupila ofenzivnější sestava, když přišli Koller s Pinem a naopak odešli hráči zaměření na defenzivu Touré a český reprezentant Jaroslav Plašil.

Čtvrthodiny před koncem pak přišel další útočník Kallon a hned svou první akcí pomohl k vyrovnání. Zatáhl míč, předal ho Meriemovi a jeho centr zakončil přesnou hlavičkou Koller.

Druhou prohru za sebou a třetí z posledních čtyřech zápasů zaznamenali fotbalisté St. Etienne, když nestačili na Le Mans a na jeho hřišti prohráli 1:2. Tým českého trenéra Ivana Haška poprvé inkasoval dvě minuty před pauzou z kopačky domácího záložníka Coutadeura.

Do druhé půle pak zasáhl také český reprezentant Marek Heinz, ale nedokázal se prosadit. Naopak domácí své vedení zvýšili po trefě Bangoura. Gomis sedm minut před koncem již jen snížil. St. Etienne i přesto drží sedmou pozici a bojuje o místa v evropských pohárech.

Z výhry se naopak mohl radovat Vladimír Šmicer, jehož Bordeaux díky trefám Micouda a Cavaneghiho v nastavených časech obou poločasů porazilo Sochaux 1:0 a v tabulce se dostalo před něj na pátou příčku. Šmicer však celé utkání sledoval jen z lavičky náhradníků.

Francie - 28. kolo:
Toulouse - Monako 1:1 (26. Mathieu - 76. Koller), Bordeaux - Sochaux 2:0 (45.+1 Micoud, 90.+1 Cavenaghi), Le Mans - St. Etienne 2:1 (43. Coutadeur, 52. Bangoura - 83. Gomis), Lorient - Lille 0:0, Nantes - Nancy 2:1 (35. Diallo, 74. Fae - 39. Brison), Nice - Rennes 1:1 (46. Vahirua - 16. Briand), Troyes - Valenciennes 1:3 (90.+2 Gigliotti - 38. Bezzaz, 77. Roudet, 86. Dufresne).

Reklama

Související témata: