Hlavní obsah

Druhé místo ve francouzské lize má jisté Marseille

PAŘÍŽ

Druhé místo v tabulce francouzské ligy si zajistili fotbalisté Marseille. V předposledním 37. kole v sobotu porazili St. Etienne 2:1 a využili zaváhání Lensu i Bordeaux k získání čtyřbodového náskoku. Zúčastní se tak příštího ročníku Ligy mistrů společně s mistrovským Lyonem, který v sobotu prohrál na hřišti Monaka, v jehož dresu odehrál celé utkání český kanonýr Jan Koller.

Článek

Marseille si výhru nad St. Etienne s českým trenérem Ivanem Haškem zajistilo až pět minut před koncem, kdy vítěznou branku vstřelil střídající Valbuena. To již byl na hřišti i domácí útočník Marek Heinz, kterého Hašek poslal do hry v 61. minutě.

Zklamání zavládlo v Lensu, jehož hráči nedokázali vstřelit branku Nice, které jen o chlup uniklo sestupu. Domácí sice měli herní převahu, ale hostům zachytal brankář Lloris. Nedařilo se ani Bordeaux, které s Vladimírem Šmicrem na lavičce jen remizovalo 1:1 na hřišti Le Mans. Domácí se dostali do vedení po trefě Grafita, ovšem záhy srovnal Perea. Bordeaux se tak v posledním kole popere s Lens a Rennes o konečné třetí místo.

Monako si poradilo s Lyonem, který však hrál bez Juninha, Freda a potrestaného Baroše. Jinak ovšem nastoupil s většinou hráčů základního kádru, ale neměl dostatek motivace, jelikož titul již má jistý. To Monako se na mnohonásobného mistra chtělo vytáhnout, oč se postaral mladík Menez.

Utkání mezi posledním Nantes a Toulouse muselo být deset minut před koncem přerušeno kvůli výtržnostem domácích fanoušků, kteří rozezlení historicky prvním sestupem svého týmu do druhé ligy vrhli na hřiště. Poté, co zápas skončil bezbrankovou remízou, se asi tisícovka rozlícených fanoušků odebrala na nedaleké náměstí, kde pokračovala v protestech.

Francouzská fotbalová liga - 37. kolo:
Auxerre - Lille 2:1 (17. Kahlenberg, 79. Jeleň - 28. Keita), Le Mans - Bordeaux 1:1 (59. Grafitu - 68. Perea), Lens - Nice 0:0, Monako - Lyon 1:0 (58. Menez), Nancy - Sochaux 5:2 (19. a 79. Fortune, 31. Puygrenier, 67. Gavanon, 90.+1 Sauget - 44. Birsa, 89. Dagano), Nantes - Toulouse 0:0, Paris St. Germain - Troyes 2:1 (70. a 79. Pauleta - 23. Nivet), Rennes - Lorient 4:1 (1. Faty, 51. Cheyrou, 77. Utaka, 87. Jeunechamp - 23. Ewolo), Sedan - Valenciennes 1:1 (64. Job - 50. Hassli), St. Etienne - Marseille 1:2 (62. Feindouno - 54. Cissé, 85. Valbuena).

Reklama

Související témata: