Hlavní obsah

Francouzská média ohlašují odchod trenéra Haška ze St. Etienne

Český fotbalový trenér Ivan Hašek už v příští sezóně nepovede Saint-Etienne. Oznamují to francouzská média s odvoláním na jednoho ze dvou klubových prezidentů Bernarda Caiazza. List L´Équipe nevylučuje, že by Hašek mohl odejít do Monaka. Za velmi pravděpodobného nástupce v St. Etienne je označován jeho dosavadní asistent Laurent Roussey, s nímž se Haškovi špatně spolupracovalo.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Ivan Hašek

Článek

"Bude zasedat správní výbor, který rozhodne, ale je jasné, že příštím trenérem bude Francouz a člověk, který nás dokáže dostat přes určitý práh," řekl podle agentury AFP Caiazzo. Podle L´Équipe má být rozhodnutí o novém trenérovi oznámeno v pátek.

Hašek má v St. Etienne, které skončilo v lize jedenácté a zůstalo daleko za vytyčeným umístěním do páté příčky, smlouvu do června 2008. Sám trenér tuší, že ji nedodrží. Hašek si chtěl jako svého asistenta přivést bývalého spoluhráče z reprezentace Lubomíra Moravčíka.

Caiazzo řekl, že vedení s českým koučem jednalo a vyzvalo ho, aby předložil bilanční zprávu a další záměry. Hašek prý dal především najevo přání, aby už nemusel spolupracovat s Rousseyem. "Jednali jsme i s Rousseyem, ale i s dalšími trenéry," citovala AFP Caiazza.

Podle L´Équipe je Roussey hlavním kandidátem na Haškovo místo. Podle stejného zdroje má Hašek důvěru už jen části hráčů a mohl by se objevit v Monaku, kde vládne kolem trenérského místa nejistota. V kádru by tak mohl mít Jana Kollera, jehož si chtěl přivést už do St. Etienne, a také dalšího reprezentanta Jaroslava Plašila.

Reklama

Související témata: