Hlavní obsah

Trenér Roux nesmí vést fotbalisty Lens, protože je moc starý

PAŘÍŽ

Osmašedesátiletý trenér Guy Roux nesmí v příští sezóně vést fotbalisty Racingu Lens. Vedení francouzské fotbalové ligy zrušilo jeho smlouvu s klubem, protože je kouč příliš starý. Roux překročil věkovou hranici pětašedesáti let, která je zanesena v regulích soutěže.

Foto: rclens.be

Radost fotbalistů Racingu Lens ze vstřelené branky.

Článek

Rouxe takový vývoj událostí nezaskočil, ale poukázal na diskriminaci. "Věděl jsem, že se to stane. Byla použita charta soutěže, ale myslím, že je to nelegální a něco by se s tím teď mělo udělat," řekl rozhlasové stanici France Info.

Na jeho stranu se postavila také francouzská ministryně hospodářství, financí a zaměstnanosti Christine Lagardeová. "Myslím, že je stupidní říkat někomu dobrému a kompetentnímu, že nesmí pracovat, protože je moc starý. Myslím, že bychom se měli zamyslet nad zrušením věkových limitů. Jestli je Guy Roux dobrý, a já si myslím, že je skvělý kouč, tak musí mít dovoleno trénovat," uvedla.

Roux je ve Francii uznávaným fotbalovým odborníkem. Na trenérskou lavičku se chtěl vrátit po dvouleté pauze, před níž třiačtyřicet let trénoval fotbalisty Auxerre. Ti pod jeho vedením získali francouzský titul v roce 1996 a čtyřikrát vyhráli národní pohár.

Reklama

Související témata: