Hlavní obsah

Baroš se vrátil do základní sestavy Lyonu

PAŘÍŽ

Bezmála hodinu se neúspěšně bil v útoku Monaka český fotbalista Jan Koller, jehož tým v utkání 17. kola francouzské ligy prohrál 0:2 v Marseille. Podobně si v dresu Lyonu vedl jeho kolega z reprezentačního útoku Milan Baroš, pro nějž byl zápas s Caen zároveň návratem do základní sestavy, do níž se probojoval poprvé od konce září.

Článek

Baroš však šanci předvést se nevyužil. V úvodu sice obral při rozehrávce soupeřova stopera a dostal se do šance, míč pak ale na těžkém terénu nezkrotil. Ve zbytku utkání už nebyl takřka vidět a často kazil přihrávky. Podle francouzských médií stál z lyonské ofenzivy za zmínku jen výkon Afričana Keity, naopak Bodmera s Barošem označili komentátoři za "naprosto jalové".

Favorizovaný Lyon už od 18. minuty prohrával po brance mladého útočníka Gouffrana, a protože se hráčům vedoucího celku ligy směrem dopředu vůbec nevedlo, musel Baroš i Keita po 68 minutách z trávníku. Ani jejich náhradníci Govou a Benzema se ale neprosadili, i když se Benzema dostal do jedné dobré šance. Prohra nemusí Lyon tolik mrzet, protože nejbližší pronásledovatel Nancy také ztratilo remízou s Valenciennes.

Monaku nepomohl ani Koller

Až na dvanácté místo se prohrou v Marseille propadlo Monako. Kollera se snažili spoluhráči po celý zápas hledat dlouhými míči, ale tato taktika příliš nevycházela. Když už se český útočník dostal ve 32. minutě po pasu Neneho do zakončení, sebral mu míč skluzem v poslední chvíli domácí stoper Rodriguez.

Stejný hráč po poločase poslal Marseille do vedení, načež Kollera po 57 minutách marného boje vystřídal další útočník Piquionne. Ani on však prohře nezabránil. Výhru domácích v 70. minutě pojistil Albánec Cana.

Výsledky - 17. kolo:
Caen - Lyon 1:0
Branka: 18. Gouffran
Lens - Le Mans 1:3
Branky: 44. Aruna - 21. De Melo, 50. Gervinho, 88. Le Tallec
Lorient - Sochaux 2:1
Branky: 1. Vahirua, 48. Le Pen - 81. Erding
Marseille - Monako 2:0
Branky: 52. Rodriguez, 70. Cana
Nancy - Valenciennes 0:0
St. Etienne - Mety 2:0
Branky: 66. vlastní Bassong, 90+4. Feindouno
Štrasburk - Rennes 3:0
Branky: 8. a 86. Alvaro, 64. Renteria
Toulouse - Lille 1:0
Branka: 67. Elmander

Reklama

Související témata: