Hlavní obsah

Toulouse ve Francouzském poháru vypadlo s pařížskými amatéry

PAŘÍŽ

Senzací víkendového programu Francouzského poháru bylo vyřazení FC Toulouse, které prohrálo na vlastním hřišti s třetiligovým týmem amatérů FC Paříž. Celek z metropole porazil účastníka kvalifikace o Ligu mistrů 2:1.

Článek

"Konečně se o nás bude taky trochu vědět. Máme v našem městě vedle konkurenčního Paris St. Germain velký problém se prosadit," řekl kouč Jean-Guy Wallemme, který v roce 1998 dovedl jako kapitán k titulu Lens.

Jeho někdejší klub se v poháru rovněž postaral o překvapení, protože prohrál doma s druholigovým Niortem 0:1, jen se štěstím blamáži uniklo Monako, které v Brestu vyrovnalo v nastavení a až v prodloužení potvrdilo díky Bakarovu završenému hattricku roli favorita. Hůř dopadl v duelu se soupeřem z druhé ligy Caen, čtvrtý tým elitní soutěže, který prohrál v Sedanu 2:3.

Naopak bez sebemenších problémů mezi 32 nejlepších týmů postoupil Lyon, který s přispěním Benzemova hattricku a s Milanem Barošem v sestavě porazil třetiligový Créteil 4:0.

Z výsledků Francouzského poháru:
Lens - Niort (II) 0:1, Toulouse - FC Paříž (III) 1:2, Créteil (III) - Lyon 0:4, Selongey (III) - Le Mans 2:3 po prodl., Sedan (II) - Caen 3:2, FC Lorient - Valenciennes 2:1, Auxerre - St. Etienne 3:2 po prodl., Rouen - Štrasburk 0:0, na pen. 4:5., Nice - Le Havre 2:1, Brest (II) - Monako 1:3 po prodl.

Reklama

Související témata: