Hlavní obsah

Lyon porazil poslední Mety díky dvěma gólům Freda

PAŘÍŽ

Dvě branky brazilského střelce Freda zajistily fotbalistům Lyonu očekávanou výhru nad posledními Metami. Fred se prosadil již po osmi minutách hry, druhou branku přidal o hodinu později a definitivně rozhodl o výhře favorita. Lyon tak zvýšil svůj náskok na čele tabulky na čtyři body před druhým Bordeaux, které má nedělní zápas k dobru.

Článek

Fotbalisté St. Etienne v souboji týmů ze středu tabulky porazili Caen 3:1, když všechny góly vstřelili již v první půli. Dva z nich obstaral záložník Dernis, třetí trefu přidal útočník Gomis, který se prosadil již podesáté v sezóně. St. Etienne se díky zisku tří bodů dostalo na devátou příčku a má stejně bodů jako jeho sobotní soupeř.

Nancy si pojistilo třetí příčku, když během tří minut dokázalo otočit zápas s Lens. Hosté dlouho vedli po trefě Manganeho, ovšem dvacet minut před koncem srovnal Berenguer. Za další tři minuty již domácí vedli, když se prosadil Zerka. Nancy tak má před čtvrtým Le Mans, které vyhrálo na hřišti Valenciennes, čtyřbodový náskok.

Důležitou výhru v boji o záchranu uhrálo Sochaux, které dokázalo zvítězit ve Štrasburku 2:0. Na předposledním místě tabulky se tak bodově dotáhlo na Toulouse. Na příčky zaručující záchranu pak ztrácí čtyři body.

Výsledek - 26. kolo:
Caen - St. Etienne 1:3 (62. Compan - 19. a 35. Dernis, 27. Gomis),  Lyon - Mety 2:0 (8. a 68. Fred), Nancy - Lens 2:1 (70. Berenguer, 73. Zerka - 40. Mangane), Nice - Auxerre 1:2 (46. Koné - 67. Niculae, 70. Chafni ), Paris St. Germain - Monako 1:1 (43. Diane - 70. Almiron), Rennes - Lorient 2:0 (43. Briand, 63. Leroy), Štrasburk - Sochaux 0:2 (14. Isabey, 37. Erding), Valenciennes - Le Mans 1:2 (45.+3 Martinez - 1. Basa, 15. Le Tallec).

Reklama

Související témata: